Nederlands

Bijzondere verlovingsring speciaal voor jou gemaakt


custom made verlovingsring met diamant
Verras je vriendin met een speciale en persoonlijke verlovingsring die ze nooit meer af wil doen!

Waarom een custom made verlovingsring?

Jij denkt erover je vriendin ten huwelijk te vragen en hebt al even rond gekeken voor een verlovingsring. Je zoekt een unieke ring die ze de rest van haar leven vol plezier draagt. Een ring met jouw persoonlijke touch, anders dan de standaard. Met deze persoonlijke ring verras je haar en krijgt ze elke keer dat ze naar haar ring kijkt weer een dikke lach op haar gezicht. Ze draagt een ring die jij mede hebt ontworpen en die speciaal voor haar gemaakt is. Deze ring is een ‘one of a kind’ net zoals je vriendin. Deze ring wil ze nooit meer af doen :) Laat dát nou ook precies mijn missie zijn. Ik geloof namelijk dat de mooiste ring; een ring is die je nooit meer af wilt doen!

verlovingsring witgoud met peper en zout diamant

Ik help je bij het vormgeven van jouw unieke verlovingsring voor je vriendin. De Lasand belofte: 

 Jij krijgt een bijzondere en unieke verlovingsring met persoonlijke details in vormgeving en materiaal. Deze verlovingsring wordt speciaal voor jou gemaakt.
Je krijgt van mij advies en begeleiding wat betreft stijl, edelstenen, materialen en draagcomfort. Zodat we samen de droom ring van je vriendin ontwerpen. Ik denk met je mee en help je bij het maken van keuzes.
Je krijgt keuze uit bijzondere en duurzame edelstenen.
Ik neem je mee in het design proces door middel van schetsen en een 3D print proefmodel
De ring is handgemaakt met de nieuwste technieken. Ik combineer ambachtelijke technieken met 3D printen en laser gravure. 
Ik werk met hoogwaardige materialen: jouw ring moet een leven lang gedragen en gekoesterd kunnen worden. Jouw verlovingsring wordt gemaakt van gerecycled duurzaam goud. 
Ik hecht veel waarde aan een goede service en communicatie. Ik kan begrijpen dat je het druk hebt, daarom heb ik mijn proces efficiënt ingedeeld en is het mogelijk om bij mij ‘s avonds een afspraak te maken. Ik streef naar een onvergetelijke ervaring van het laten maken van jouw custom made verlovingsring!

verlovingsring goud met saffier

Mijn klanten zeggen dit:

Review van Daan over zijn custom made verlovingsring voor Nadine:

Daan en Nadine met hun verlovingsring

“Wat als reguliere juweliers niet bieden wat je zoekt? Ik vind mijn vriendin uniek en wil haar ook niet met een standaard glimmende steen op een gouden band vragen om met mij te trouwen. 

Tijdens de eerste afspraak zijn we onder het genot van een kop koffie aan de slag gegaan. Sandra stelde de juiste vragen over Nadine en liet mij enkele ontwerpen zien ter inspiratie. Na de afspraak kreeg ik een document met hierin de creatieve richting. Na het bevestigen van de opdracht kreeg ik het ontwerpdocument. Hierin werd duidelijk hoe goed ze Nadine op basis van mijn reactie en antwoorden had doorgrond. Van één van de ontwerpen heeft ze een proefmodel gemaakt, dat was het 'definitieve design' voor de verlovingsring!

Het eindresultaat is nog mooier dan verwacht. Toch bleef het nog even spannend: wat vindt Nadine van de ring? Bij het aanzoek werd deze spanning gelukkig snel weggenomen. De ring past perfect en ook haar verwachtingen zijn overtroffen! verlovingsring goud met saffierDe ring is typisch Nadine met een vleugje Daan. Met heel veel trots draagt ze nu haar verlovingsring.

Ik kan Sandra echt aanraden als je iets anders zoekt dan de 'standaard verlovingsring'. De eerste afspraak is vrijblijvend en geeft veel inzicht. Sta je open voor een dergelijk proces dan levert het je een unieke ervaring en schitterende ring op!” 

D

 

Engagement ring Rob

Review van Rob over zijn custom made verlovingsring:

"Toen ik mijn vrouw ten huwelijk wilde vragen wist ik dat ik een bijzondere ring voor dit speciale moment wilde hebben. Maar ik had geen idee hoe de ring eruit moest komen te zien. Mijn vrouw houdt niet van overdadige sieraden en is kieskeurig, dit maakte het extra spannend!
 
Op basis van mijn ideeën en verhalen is Sandra begonnen met schetsen en het ontwerpen van ringen. Ze heeft goed geluisterd en er was één idee wat er echt bovenuit stak: verlovingsring Robdit ontwerp was een schot in de roos!

Het resultaat is de unieke verlovingsring geworden die ik voor ogen had én het is exact wat mijn vrouw mooi vindt! Doordat Sandra creatief is, goed kan luisteren en gevoel heeft voor esthetiek zou ik iedereen aanbevelen om een sieraad bij haar te laten maken." 

 

 Voor wie is dit?

Custom made verlovingsringen zijn niet voor iedereen. Dit is iets voor jou als je waarde hecht aan:

 • Originaliteit. De 'standaard' past gewoon niet bij je. 
 • Kwaliteit. Jij wilt dat de verlovingsring een leven lang met plezier gedragen wordt (en daarna wellicht zelfs doorgegeven wordt aan de volgende generatie ;-)
 • Service. Jij wilt duidelijke communicatie en een geweldige ervaring.
 • Design. Jij bent een designliefhebber. 

Dit is niet iets voor jou wanneer je...

 • ...een 'standaard' verlovingsring van de juwelier wilt, 'standaard' verlovingsringen zijn er al genoeg, ik ga voor persoonlijk en uniek. 
 • ...een ring uit een grote doos met ringen wilt uitzoeken. Ik heb namelijk geen kant en klare ringen waaruit je kan kiezen. Ik maak de verlovingsring geheel naar jouw wens en speciaal voor jou. Uiteraard heb ik wel een aantal voorbeeld modellen in mijn atelier liggen ter referentie. Aan de hand van deze ringen kan ik je uitleggen wat de mogelijkheden zijn en bespreken we verschillende stijlen.

  Wie ben ik?

  Goudsmid Rotterdam Sandra Bruil

  Ik geloof dat het mooiste sieraad een sieraad is dat je nooit meer af wilt doen. Het is je zo dierbaar dat je het het liefst elke dag draagt.

  Ik ben opgeleid als industrieel ontwerper en edelsmid. Ik zie sieraden als draagbaar design. De ambacht van het edelsmeden staat voor mij voor kwaliteit, aandacht en originaliteit.

  Een van de redenen dat ik sieraadontwerper ben geworden is omdat sieraden zo veel betekenis hebben. Je draagt een sieraad letterlijk dicht bij je en het heeft veel emotionele waarde. Je hebt het van een dierbaar persoon gekregen, er zit een bijzonder verhaal achter of het staat symbool voor een speciale gebeurtenis in je leven.

  Het is mijn missie om tijdens de vormgeving van een custom made sieraad al na te denken over deze betekenis en emotionele waarde die het sieraad zal krijgen. Wie zal het gaan dragen en welke betekenis zal het sieraad hebben voor de drager? Zo versterkt de vormgeving de betekenis van het sieraad.
  Goudsmid Sandra Bruil achter werkbank
  Dit custom design proces is altijd erg tof. Inspiratie voor mijn ontwerpen krijg ik van jouw input als klant. Ik vind het daarom belangrijk om mijn klanten te leren kennen zodat ik echt iets maak wat perfect bij ze past. Voor mij is het een uitdaging om naar de kern te gaan van wat je echt wil.

  Het grootste compliment wat ik van een klant gekregen heb is dat het sieraad wat ik voor haar gemaakt heb precies is wat ze zocht en waar ze van droomde. Ook al wist ze zelf nog niet hoe dat eruit zou zien ;-)

  Dan nu concreet: hoe gaat het in z'n werk?

  Design consult & Intake

  Week 1, afspraakduur 1 uur

  Het design consult is ons eerste gesprek. In dit gesprek bespreken we jouw wensen en krijg je advies over vormgeving, materialen, stijlen en opties. Dit gesprek vindt plaats in mijn atelier in Nijmegen. Naast de reguliere openingstijden zijn er timeslots beschikbaar voor ‘s avonds en op zaterdagmiddag.

  De opdrachtbeschrijving

  Week 2, document

  De week erna krijg je de opdrachtbeschrijving met hierin jouw wensen en uitgangspunten voor het ontwerp. Er wordt om een aanbetaling gevraagd van 50%

  Het uitzoeken van de edelstenen

  Week 5*, afspraakduur 1 uur

  Ik ga gericht op zoek naar edelstenen voor jouw verlovingsring. Ik leg je verschillende opties voor en indien mogelijk bereid ik een edelstenenzicht voor. Tijdens de zicht krijg je diverse opties voor edelstenen in het echt te zien. Je maakt een keuze voor een edelsteen. *De edelstenenzicht wordt 3 weken na ontvangst van de aanbetaling gepland. Soms komt het voor dat een specifieke edelsteen een wat langere levertijd heeft en dat we wat langer moeten wachten.

  De ontwerpbespreking

  Week 9, afspraakduur 1 uur, document en 3D print

  Ik heb de vormgeving van jouw ring uitgewerkt in het ontwerpdocument. Hierin staan schetsen en details van het ontwerp. Tevens maak ik een 3D geprint prototype van de ring in plastic. Naar aanleiding van jouw feedback verfijn ik het ontwerp.

  Het definitieve ontwerp

  Week 10, document

  Het definitieve ontwerp voor jouw verlovingsring is vastgelegd in het ontwerpdocument. Na akkoord ga ik jouw ring maken in mijn atelier. Het maakproces is intensief en duurt gemiddeld 8 weken. Ik gebruik ambachtelijke technieken samen met 3D printen en lasergraveren.

  Gravure + Keuring door Waarborg

  Week 18

  Als jouw verlovingsring bijna af is wordt jouw persoonlijk boodschap in ring gegraveerd. Tevens wordt de ring gekeurd door de Waarborg Holland. Zij keuren het metaal op gehalte en slaan het meesterteken in de ring. 

  Jouw ring is klaar!

  Week 20, dé RING

  Rond week 20 maken we een afspraak dat je je ring kan komen ophalen. Je krijgt hem mee in een mooi juwelendoosje van Lasand. Mocht je de ring eerder nodig hebben: bespreek dit dan met mij, dan kijk ik wat er mogelijk is. 

   De prijs van een custom verlovingsring in 14K geelgoud begint bij

  €1475 + bijkomende kosten voor de edelsteen*

  *Reken op minimaal 250 euro aan kosten voor een edelsteen. Bekijk hier enkele edelstenen die direct beschikbaar zijn.

   Wat kost een custom made verlovingsring?

  De prijs van jouw custom made verlovingsring wordt beïnvloed door meerdere factoren:

  • De dikte en breedte van de ring. Immers hoe meer materiaal er in een ring zit hoe hoger de prijs. Ook maakt het uit of je kiest voor 14 karaats goud of 18 karaats goud. 
  • De waarde van de edelsteen. De waarde van de edelsteen hangt onder andere af van het type edelsteen, het caraat gewicht en de slijping van de edelsteen.
  • Het ontwerp van de ring en de techniek om de ring te maken. Wanneer er symboliek in de ring verwerkt wordt of wanneer het ontwerp van de ring afwijkt van de "standaard" wordt er meer tijd en aandacht besteed aan het ontwerp en het maken van de ring. Vaak bevat de ring dan ook meer volume en materiaal. 

  Dankzij deze factoren kan er veel variatie voorkomen in de prijs van een verlovingsring. Om het inzichtelijk voor je te houden maak ik gebruik van 4 categorieën verlovingsringen:

  1. Petite € 1475 + edelsteen*
  2. Fine € 1950 + edelsteen*
  3. Extra € 2450 + edelsteen*
  4. Super € 2950 + edelsteen*

  *Dit zijn de prijzen voor 14 karaat geelgoud. Er geldt een toeslag van 20% voor 14 karaat palladium witgoud. 

  *Reken op minimaal 250 euro aan kosten voor een edelsteen. Bekijk hier edelstenen uit mijn persoonlijke collectie die te koop zijn.

  Samen bespreken we in welke categorie jouw droomring valt en ga ik aan de slag om het ontwerp van je dromen te maken. Bekijk hieronder het uitgebreide schema om te zien wat de mogelijkheden zijn per categorie. 

  Note: bij de petite verlovingsring is het moeilijk om symboliek in de vormgeving te verwerken, wel kan deze ring persoonlijk gemaakt worden. 

  Edelsteen slijping opties:

  Edelsteen slijpingen en vormen

  Soms wil je net wat meer: bijvoorbeeld een bi-color ring of een verlovingsring gemaakt van 18 karat goud. Bekijk de opties hieronder:  *Uitgangspunt zijn de prijzen voor 14 karaat geelgoud. Er geldt een toeslag van 20% voor 14 karaat palladium witgoud. 

   "Nu heb ik een ring die uniek is, die niemand anders heeft en die precies is wat ik zocht. Ook al wist ik zelf nog niet zo goed hoe dat eruit zag!"

   "Het resultaat is de unieke verlovingsring geworden die ik voor ogen had én het is exact wat mijn vrouw mooi vindt!"

   "Met haar vakkennis en creatieve blik heeft ze mijn idee vorm gegeven tot een prachtig ontwerp."

   "Het proces dat we met Sandra doorliepen was erg prettig: helder én creatief."

   "Er wordt daadwerkelijk met je wensen aan de slag gegaan, niets lijkt onmogelijk!" 

   verlovingsring geelgoud met diamant

   Zet de eerste stap

   Het is mijn passie om jouw wensen te vertalen naar een bijzondere verlovingsring. Een ring die je vriendin nooit meer af wilt doen en vol trots draagt. Graag denk ik met je mee en help ik je bij het vinden van jouw ultieme verlovingsring. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en wensen. Dus zet de eerste stap en neem (vrijblijvend) contact met mij op via Whats App.

     Contact mij via Whats App

   Tot ziens in mijn atelier!

   Groet!

   Sandra

   Goudsmid Sandra Bruil in atelier

   Goudsmid Rotterdam Sandra Bruil