Materialen en kwaliteit


Quality jewellery golden Bloks Collection

Product kwaliteit

Alle sieraden van Lasand zijn van hoogwaardige materialen gemaakt. Kwaliteit vind ik belangrijk en speelt een grote rol in alle stadia van het creëren van een sieraad. Van concept en vormgeving tot productie en presentatie leg ik de lat hoog. Jouw Lasand sieraad gaat een leven lang mee, ook als je het obsessief draagt ;-) 

Materialen

Ik werk met de volgende materialen:

  • Zilver is een erg wit metaal en heeft veel karakter. Voor mijn sieraden maak ik gebruik van 925 sterling zilver. Zilver veroudert heel mooi, het wordt wat donkerder in de verdiepte delen van het sieraad waardoor het meer karakter krijgt. Ook mat is het erg mooi, het lijkt dan nog witter.  
  • Goud is het beste! Het is verkrijgbaar in verschillende legeringen. Een legering is een mix van goud met andere ‘bijzet’ metalen waardoor je de kleur en de hardheid van het goud kan controleren. 24K goud is goud in de puurste vorm, dit goud is te zacht om te dragen. Ik maak gebruik van 18K en 14K goud in verschillende kleuren: witgoud, geelgoud en roodgoud. Al het goud en zilver waarmee ik werk is duurzaam gerecycled goud.
  • Edelstenen ik werk met diverse edelstenen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor diverse edelstenen: ze bestaan in vele kleuren en slijpvormen. Graag ga ik met je op zoek naar de beste optie voor jouw sieraad. Een aantal favorieten heb ik wel, dat lees je in deze blog. De edelstenen waar ik mee werk zijn duurzame edelstenen: fair trade edelstenen of man made edelstenen. 
  • Ebbenhout is een hoogwaardige houtsoort waar ik graag mee werk. Het is uiterst geschikt om te verwerken in sieraden vanwege zijn fijne nerf, slijtvastheid en hardheid. 
  • Hars en as gebruik ik voor herinneringssieraden. De hars zorgt voor een duurzaam resultaat en kan op diverse manieren worden toegepast. 

Gehalte stempel en meester teken

In de meeste van mijn sieraden vind je meerdere tekens terug. De Nederlandse Waarborg heeft bepaald dat zilveren sieraden van meer dan 8 gram en gouden sieraden van meer dan 1 gram gekeurd moeten worden door een erkende waarborg. Ze controleren het sieraad op echtheid en gehalte van het edelmetaal. Zo krijg je als consument informatie over de kwaliteit van het materiaal. Daarnaast heb ik als goudsmid een eigen meesterteken gedeponeerd bij de Waarborg. Zo zie je in het  sieraad terug wie de maker van het sieraad is. Het meesterteken is te vergelijken met de handtekening van de artiest op een kunstwerk.

Ik plaats deze tekens niet zelf. Dit wordt gedaan door  Waarborg Gouda. Zo kan je er zeker van zijn dat je sieraad gemaakt is van 100% edelmetaal. 

Met een vergrootglas kan je de volgende tekens in mijn sieraden terugvinden: 

Meesterteken en gehaltestempels Lasand jewellery

Alleen voor het echie, geen 'plating'

Als onderdeel van mijn commitment aan kwaliteit hou ik mezelf verre van het vergulden van sieraden,ook vaak ‘plating’ genoemd. Vergulden is een oppervlaktebehandeling die je vaak ziet bij andere merken, een dunne gouden laag wordt aangebracht over een zilver of messing sieraad. Zo kan je ‘gouden’ sieraden dragen voor een fractie van de prijs. Het nadeel is echter dat deze dunne laag goud snel slijt. Je sieraden worden dan vlekkerig doordat het zilver of messing weer zichtbaar wordt. Vergulden voelt voor mij nep en is niet in overeenstemming met de waarde die ik hecht aan kwaliteit.  

Ik verguld mijn sieraden niet omdat:

  • Ik doe me niet graag voor als iets wat ik niet ben.
  • Ik wil geen onderdeel zijn van de ‘fast fashion’ industrie waar ‘wegwerp’ sieraden geproduceerd worden. Mijn sieraden moeten minstens een leven lang meegaan.
  • Zonder plating kan het sieraad onbeperkt opgepoetst worden om het terug te brengen in de originele staat.
  • Ik wil werken met hoogwaardige materialen zodat je je sieraden met trots en onbeperkt kan dragen.
  • Er is geen giftig chemisch proces nodig om de sieraden te vergulden. Dit is beter voor het milieu.

Eerlijke prijs

Als onafhankelijk merk bied ik een goede prijs/kwaliteit. Je koopt direct van mij,de maker, er zijn dus geen tussenhandelaren die de prijs vermenigvuldigen met 3. Door mijn online winkel kan ik veel kosten vermijden: personeelskosten, huur, winkelinrichting en voorraadkosten. Simpel gezegd: je krijgt meer goud voor je geld. Dus in vergelijking met traditionele juweliers krijg je meer waarde voor je geld.