English

Een ring met een verhaal: "gold within"


"Alles wat je nodig hebt zit al in je"

Die uitspraak is een bekende uitspraak als je, net als ik, flink wat coaches in je instagram bubbel hebt zitten. Een side effect van netwerken met mede vrouwelijke ondernemers: je ontmoet héél véél coaches.

Maar goed die uitspraak dus. Die hoor je dan óók heel veel om je heen. Soms in varianten zoals:

"je zit op je eigen goud"
"je bent goud van binnen, laat het toe" en ook een mooie "own je goud"

Cheesy of ...?

Nu snap je natuurlijk al dat ik door die varianten wel getriggerd werd: goud is tenslotte mijn vak ;-) Verder vond ik er niet zoveel van, ieder zijn ding. 

Maar toen ik zwanger was van Jara werd die uitspraak ineens wel heel erg letterlijk voor mij. Want wat een wonder is een zwangerschap eigenlijk: er groeit een heel mensje in je en alles wat het nodig heeft is er al. Wat een geruststellende gedachte ook. Je kan vertrouwen op je eigen natuur, dat wat "vanzelf" gaat, je hebt de gave om mooie dingen te creëren.
Aha dus dát bedoelen al die coaches met die uitspraken! De reden dat die uitspraak zo vaak wordt herhaald: iemand kan het wel tegen je zéggen maar je kan het zelf niet altijd voelen en zíen. Aha nu snap ik het ;-)

Mijn verbeelding werd getriggerd

En nu triggerde die "gouden" variant uitspraken ineens wel mijn verbeelding. Wat nou als ik dit thema zichtbaar probeer te maken, als een tastbare reminder. Hoe zou die uitspraak eruit zien in een ring?

En zo ging ik aan de slag. Dit mocht wel een opvallende ring worden. Een ring met contrasten, want nogmaals:  "je ziet en voelt" die uitspraak niet altijd. Daarom heb ik gekozen voor donkergrijs geoxideerd zilver waar "binnenin" het goud zit. Uiteindelijk heb ik twee ringen gemaakt: eentje met een gouden ring binnenin. En een ring met een gouden staafje binnenin. 

Gold Within Ring nummer 1

Gold Within Ring nummer 2 

Hoe nu verder?

Deze tweede ring is wat draagbaarder dan ring nummer 1 en draag ik inmiddels zelf met veel plezier. Ik ben enthousiast over deze ring en wie weet volgt er wel een nieuwe collectie uit deze ring... Wat vind jij ervan? Laat het me weten in de comments!

Ben je geïnteresseerd in deze ringen?

Ring nummer 2 staat momenteel bij mijn One Of A Kind collectie hier. Ben je geïnteresseerd in ring nummer 1: neem contact met mij op. 


1 comment


  • Maris

    Wauw wat een prachtig verhaal en wat een creativiteit om zoiets moois te maken! Geweldig!


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published