English

Het verhaal achter... deze hart hanger


"oh jee, hoe maak ik iets bijzonders van een hanger van een hart?"

De uitdaging

Toen mijn klant mij vroeg om een hanger in de vorm van een hart te maken moet ik bekennen dat mijn eerste gedachte was... "oh jee, hoe maak ik daar iets bijzonders van?" Want ja zeg nou zelf hangers in de vorm van een hart kennen we allemaal en lijken al gauw op elkaar. Dus ik besloot het anders aan te pakken. Ik dacht "ik pak een van mijn fascinaties en ga het design vanuit daar beginnen". Achter die fascinatie zit een klein verhaal dat begon afgelopen zomer. 

Schilderweek en experiment.

Hoogzwanger ben ik toen een weekje op schilder cursus geweest. Het was geweldig om me een week helemaal onder te dompelen in creativiteit en niks te "moeten" maken maar vooral te experimenteren. Toen ik daar moest bedenken wat ik wilde schilderen bedacht ik me dat ik close-ups van realistische structuren en materialen altijd erg interessant vind en dat ik daarmee wilde experimenteren. Doek van satijn is zo'n materiaal waar ik eindeloos naar kan kijken. Het is net een landschap en heeft iets heel eigens. Daar ben ik dus mee aan de slag gegaan! Het resultaat zie je hier onder. 

Op zo'n ongedwongen schilderweek stroomden ook de ideeën voor sieraden volop en toen ik thuis kwam ben ik daar achter de schermen mee aan de slag gegaan. Na vele prototypes zie je hieronder zie hieronder het resultaat: de ring die voortkwam uit het satijn schilderij. 

Nu terug naar de uitdaging: de hart hanger

Dus lang verhaal kort;-) Toen ik de opdracht kreeg voor de hart hanger dacht ik "wat nou als ik er een satijnen hart van maak"! Het resultaat mag er zijn. Hieronder zie je het 3D model voor de hart hanger en de foto's van de uiteindelijke hanger. 

 De hanger is gemaakt van 14K roségoud en gezet met een donker blauwe saffier. 

 

Wil jij ook een "standaard" hanger maar dan helemaal anders ;-)

Ik ben benieuwd welke uitdaging je voor me hebt! Neem contact met me op om de eerste (vrijblijvende) afspraak te maken.

  Contact mij via Whats App


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published