English

Love stories: Daan & Nadine


Het is weer tijd voor een love story, dit keer met een romantisch Rotterdams tintje.

Bruiloft Rotterdam Daan&NadineFoto: marliesdekkerfotografie.nl

Voor mij begint dit verhaal iets meer dan een jaar geleden. Daan kwam in mijn atelier in Rotterdam op de koffie om de verlovingsring te bespreken voor Nadine. Hij was op zoek naar een verlovingsring, anders dan de standaard, origineel en bijzonder. Een ring die perfect bij Nadine zou passen. Maar óók, zoals ie het zelf zei, ‘een vleugje Daan’ heeft. Was dat even een leuke uitdaging!

Want ja wat is dat ‘vleugje Daan’ en wat past er perfect bij Nadine? Tijdens ons eerste gesprek heb ik Daan de oren van het hoofd gevraagd naar Nadine. Wat vindt ze mooi, waar houdt ze van, wat is nou typisch Nadine? Dat ‘vleugje Daan’ kwam ik al snel achter: enthousiast en uitbundig! De ideeën vlogen over tafel en aan inspiratie geen gebrek.

Na ons 1e gesprek bevestigde Daan de opdrachtbeschrijving met hierin de ‘creative direction’ en kon ik aan de slag. Schetsen, ontwerpen en zelfs een proefmodel werden gemaakt voor deze opdracht. Er was één ring die in mijn hoofd bleef zitten: dit ontwerp was uitgesproken en uitbundig maar tegelijkertijd ook subtiel en persoonlijk. Toen ik dit ontwerp aan Daan liet zien was hij helemaal weg van deze ring. Het was tijd om deze ring in mijn atelier te maken!

Op een winterdag op de ophaalbrug in het charmante Delfshaven ging Daan op 1 knie en zei Nadine ja! De ring was een succes.

Verlovingsring van witgoud met 2 blauwe saffieren gezet in een geelgouden detail.

“Ik was, en ben, helemaal weg van de verlovingsring!” Nadine.

Na de verlovingsring had ik ook de eer om de trouwringen voor Daan en Nadine te mogen maken. Dit keer kwamen ze beide in mijn atelier op de koffie. Het idee ontstond om een ‘aansluitende’ trouwring voor Nadine te maken. Zo kan Nadine haar trouwring aan dezelfde vinger dragen als haar verlovingsring.

Ontwerp proces Lasand schetsen
Ontwerpschetsen. 

Voor haar trouwring maakte ik gebruik van dezelfde combinatie van witgoud en geelgoud als bij haar verlovingsring. Daan had liever een geelgouden ring met een witgouden element. Net het tegenovergestelde. Dit koppel voelt en vult elkaar zo goed aan dat ik het mooi vond deze symboliek letterlijk terug te laten komen. De ring van Daan past daarom perfect in de ring van Nadine. Zo vormen de verlovingsring en de trouwringen een mooie eenheid met elkaar maar hebben ze ook ieder een duidelijk eigen karakter.

Witgoud en geelgoud bi-color trouwringen

Witgoud en geelgoud bi-color trouwringen

Een duidelijk karakter had ook hun bruiloft zelf. Ik had de eer om tijdens de ceremonie in de bioscoop Kino in Rotterdam aanwezig te mogen zijn. Wat een mooie en vrolijke ceremonie! En wat is het gaaf om ‘mijn ringen’ in actie te zien ;-)

Trouwringen Lasand Daan NadineSinds 22 december 2017 zijn wij getrouwd en wij dragen sindsdien met heel veel trots drie custom made ringen van Sandra. We vinden ze alle drie prachtig!” Daan & NadineVerlovingsring en trouwring aan dezelfde vinger

Willen jullie ook bijzondere persoonlijke verlovings- en trouwringen, speciaal voor jullie gemaakt? Neem dan contact met mij op. Stel al je vragen via Whats App en maak de eerste (vrijblijvende) afspraak om alle mogelijkheden te bespreken.  

  Contact mij via Whats App

Met dank aan Marlies Dekker Fotografie


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published