English

Love Stories: Peter & Nine


Het is weer tijd voor een blog in de serie Love Stories. In deze serie vertel ik het verhaal achter bijzondere custom made verloving en trouwringen. Je leest hier het verhaal achter de trouwringen van Peter & Nine.

Dit verhaal begint in 2014 als Peter bij mij aanklopt om een zilveren hanger te maken voor zijn vriendin Nine. Peter is een oud studiegenoot van mij van Industrieel Ontwerpen en hij heeft een gaaf idee voor een hanger. Namelijk een logo gebaseerd op hun namen: P9, P van Peter en 9 van Nine. Dit logo vormt tevens een hart. Je begrijpt: van zo’n mooi en betekenisvol idee voor een hanger word ik gelijk enthousiast.

Het resultaat is de hanger hieronder. Dat dit tevens het startpunt zou zijn voor later hun verlovingsring en trouwringen had ik toen nog niet kunnen bedenken.

Weer een aantal jaar verder in 2017 contact Peter mij opnieuw. Ditmaal voor een verlovingsring. Wederom gebaseerd op P9. Jaaaa leuk! Ik maak voor hem de onderstaande zilveren ring.

Nine zegt ‘Ja!’ en dat betekent dat de voorbereidingen voor het huwelijk van start gaan. Ze vragen mij om de trouwringen vorm te geven.

Ik werk verschillende concepten uit en we maken met z’n drieën diverse rommelige schetsjes, een idee begint altijd met een rommelig schetsje :) Terugkijkend is de schets hiernaast het uitgangspunt voor het ontwerp geweest. Peter en Nine zijn, als ontwerpers van beroep, erg betrokken en komen zelf ook met verschillende uitwerkingen. De samenwerking met z'n drieën verloopt voorspoedig! 


Ik verfijn het uiteindelijke ontwerp en werk de volgende computer tekening uit.

Hierna ga ik de ringen maken. De ringen worden 3D geprint in was en daarna gegoten in palladium witgoud. In mijn atelier werk ik de ringen af. 

In de zomer van 2018 is het dan zo ver: Peter en Nine trouwen en schuiven elkaar de ringen om!

Ze zeggen over hun ringen: “We dragen onze ringen elke dag met veel plezier, ze herinneren ons aan onze prachtige bruiloft en elkaar. Sandra is zonder twijfel onze go-to persoon voor custom ontworpen sieraden!” Peter & Nine

Ik ben dankbaar voor zulke leuke klanten en hoop dat we in de toekomst nog vaker zullen samenwerken ;-)

Wil jij ook een bijzonder en persoonlijke sieraad, speciaal voor jou gemaakt? Neem dan contact met mij op. Stel al je vragen via Whats App en maak de eerste (vrijblijvende) afspraak om alle mogelijkheden te bespreken.  

  Contact mij via Whats App

 


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published