English

Silver Challenge Noviteitenshow - Nationale Zilverdag Schoonhoven


 

Inzending Lasand Silver Challenge Noviteitenshow Zilverdag Schoonhoven 2017

Over een kleine week is het zover: de jaarlijkse Nationale Zilverdag in Schoonhoven. Dit jaar doe ik mee aan de Silver Challenge Noviteitenshow. Dit is een wedstrijd voor edelsmeden en ontwerpers om vernieuwing in het edelsmeden te stimuleren.

Elk jaar is er een specifiek thema en toen ik het thema van dit jaar zag kon ik niet anders dan me direct inschrijven. Het thema van dit jaar is namelijk ‘Deining’. Ja deining. Dit klinkt als een redelijk abstract thema maar ik dacht gelijk aan golven met contrast van hoog naar laag. En laat ik nou net bezig zijn met mijn nieuwe collectie trouwringen waarin dit principe een grote rol speelt. 

Lasand Waves structuur ring zilver

Mijn inzending voor de Silver Challenge is geen trouwring geworden maar een grote opvallende statement ring. Deze Waves  ring heeft een bijzondere structuur. Een regelmatig patroon van geometrische golven. Stoer en elegant. Voor deze ring heb ik me laten inspireren door de kunstenaar Jan Schoonhoven (1914-1994), hij werkte veel met structuren en repeterende elementen. Voor mij zit de schoonheid van zijn werk hem in het repeteren van elementen op zo’n manier dat interessante contrasten tussen hoog en laag ontstaan. Een ogenschijnlijk simpel element wordt onderdeel van een dynamisch geheel.

Jan Schoonhoven gefotografeerd in Stedelijk Museum Schiedam   Jan Schoonhoven gefotografeerd in Stedelijk Museum Schiedam  Jan Schoonhoven gefotografeerd in Stedelijk Museum Schiedam

Foto’s van werk van Jan Schoonhoven, gefotografeerd in Stedelijk Museum Schiedam 2016. 

Mijn ring Waves is te bewonderen in de Hoge Vierschaar, midden in het centrum van Schoonhoven. De geëxposeerde inzendingen worden gejureerd door de bezoekers van de Nationale Zilverdag dus mocht je langs komen dan weet je op wie je moet stemmen. 

Het eerste exemplaar van deze ring is al verkocht voordat ie online stond. De Waves is dan ook een echte eyecatcher die ook nog eens erg comfortabel zit. Ben je geïnteresseerd in deze ring, of de rest van de nieuwe collectie (trouw)ringen en kun je ook niet wachten tot die online staat: neem dan contact met mij op. Ik toon je met trots de rest van de collectie.


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published