English

Tijdloze trend: persoonlijke lettersieraden en naamkettingen


De aantrekkingskracht van lettersieraden en naamkettingen

Op vakantie in Frankrijk sloffend achter mijn ouders aan op een stoffig marktje. Ik ben een jaar of zes. Ineens zie ik een kraampje waar ze leren armbandjes verkopen waar je je naam op kan laten zetten: dat wil ik ook! Ik krijg een wijnrood bandje met in sierlijke gotische letters mijn naam. De jaren daarop draag ik dit bandje non-stop totdat deze helaas te klein wordt. Nog altijd ligt het armbandje in mijn sieradendoosje en kijk ik er af en toe naar. 

Er gaat een bepaalde aantrekkingskracht uit van sieraden met je naam erop of de naam van je geliefden. Letter sieraden voelen direct persoonlijk en speciaal.

Het eerste Lasand lettersieraad: de letterarmband

Nog een verhaal: toen ik in opleiding was tot goudsmid wilde ik mijn vriend verrassen met een persoonlijk sieraad. Als techneut én romanticus had ik mezelf de uitdaging gesteld om een armbandslot te maken waarin de letters in elkaar grijpen en het slot van de armband vormen. Hieronder zie je het resultaat. Ook deze armband heb ik jaren gedragen, hij wat minder want hij was toch niet zo’n armband drager ;-)  

Armband met letters S & D

Originele en unieke lettersieraden en naamkettingen

Door de jaren heen heb ik veel sieraden voor klanten mogen maken waarbij een naam en letters het uitgangspunt vormen. Van een naam in Arabisch schrift omgezet naar abstracte vorm tot een ring waar de naam Rob in verstopt zit tot een puzzelring met de letters L&N. Ik word enthousiast van originele letter sieraden en naamkettingen!

Letter Ketting Abstract
Letter Ring Rob
Puzzelring Letters L & N

De Letter Gems

Aan dit portfolio van letter sieraden en naamkettingen heb ik recentelijk een nieuw concept toegevoegd: de Letter Gems. Naam en letter kettingen met edelstenen. Want met de geboorte van mijn dochter werd ik zo’n moeder die graag de naam van haar kind bij zich draagt ;-) Maar dan wel op een originele en “anders dan de standaard” manier. Met hoogwaardige edelstenen en bijzondere vormgeving. 

Naamketting Jara

Jouw naam op een ketting?

Van welke naam en letters zou jij een sieraad laten maken? Ik maak graag iets persoonlijks en origineels voor je, neem contact met mij op of boek direct een afspraak in het atelier.

  Contact mij via Whats App

  Boek een bezoek aan het Lasand Atelier


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published