Nederlands

15 originele inscripties om in je trouwring te graveren


Woorden kunnen behoorlijk krachtig zijn. Sommige woorden geven je een goed gevoel, geven je kracht en helpen je herinneren aan dat wat je belangrijk vindt. Daarom kick ik ook op bijzondere gravures in ringen. Een gravure geeft een persoonlijke boodschap af en communiceert iets naar de drager van de ring. Een mooie inscriptie in je trouwring geeft je trouwring meer betekenis. Het is net dat extra detail wat jullie ringen nog persoonlijker en specialer maakt. Toch kan het nog behoorlijk moeilijk zijn om te bedenken wat je dan precies in je ring laat graveren. Naast de standaard “datum + naam” zijn er nog veel meer mogelijkheden. Daarom hier 15 originele ideeën om in je trouwring te graveren. Laat je inspireren.

Teksten, woorden en zinnen

1 In één woord: wat betekent de ander voor je? Dit kan een leuke oefening zijn om erachter te komen wat jullie bindt en wat jullie belangrijk vinden. Welke 'intentie' heeft jullie relatie? Om een aantal voorbeelden te geven: samen, oneindig, vrijheid, delen, leven, groeien, ontdekken, geliefd... 

2 Ok, één woord is wellicht wat lastig. Een mooie spreuk, motto of mantra kan natuurlijk ook. Afhankelijk waardoor jij je laat inspireren kan je een mooie spreuk uit de bijbel vinden, een inspirerende quote van een guru of gewoon een lief motto van pinterest plukken ;-) Deze vind ik zelf erg mooi: 
Quotes inspiratie voor in trouwring graveren

3 Een regel uit een songtekst die jullie raakt. Een mooie regel tekst uit jullie favoriete nummer. Zelf vind ik dit altijd een mooie zin uit een van mijn favoriete nummers: “But you've got the love I need. To see me through” The Source - You've got the love. 
4 Een stukje tekst uit jullie geloften.

Trouwringen op geloften

5 Twee delen van een zin opgesplitst over jullie trouwringen. Zoals bijvoorbeeld deze: "Joined in love that will not part (in ring 1) Hand in hand, heart to heart (in ring 2)"

Iets dat alleen jullie weten, codetaal of een onderonsje

6 Een onderonsje of een onderling grapje van jullie twee.
7 Coördinaten van een plek waar jullie goede herinneringen aan hebben, waar je elkaar ontmoet hebt of waar je ten huwelijk bent gevraagd. N 51° 55' 27.912'' O 4° 28' 39.837''
8 Een koosnaam of woord wat alleen jullie kennen en gebruiken. 

Visuele gravure

9 Geen tekst maar de muzieknoten van een bijzonder stuk ♪♫♭♮
10 Symbolen en iconen waar jullie iets mee hebben ♥ ★ ✤
11 Niet alleen de binnenkant van een ring kan gegraveerd worden ook de buitenkant van een ring is mogelijk.

Kijk bijvoorbeeld naar deze "Hug ring". Over een speciale gravure gesproken! Op deze ring is een tekening van het koppel gegraveerd welke voor hen uitdrukt hoe het voelt als ze elkaar knuffelen. Want tja niet alles is gemakkelijk uit te drukken in woorden ;-)  

Persoonlijk & Uniek

12 Elkaars hartslag, zo draag je zijn/haar hart altijd bij je.
13 Een stuk gesproken tekst omgezet naar een geluidsgolf. Zo wordt de boodschap niet al te letterlijk en zijn jullie de enigen die weten wat er 'staat'. 
14 Elkaars vingerafdruk, uniek en mooi grafisch.

Vingerafdruk graveren hart

15 Een tekst in jullie eigen handschrift. Elk handschrift is kenmerkend en uniek. Een tekst in jullie handschrift maakt de gravure nog weer iets persoonlijker en specialer. 

Je ziet: de mogelijkheden zijn eindeloos. Ik hoop dat ik je met deze voorbeelden geïnspireerd heb en dat jullie je ringen met een mooie persoonlijke boodschap laten graveren. Het is mijn missie om persoonlijke en bijzondere trouwringen en verlovingsringen te maken. Graag help ik jou aan een unieke ring, speciaal voor jou gemaakt. 

"Omdat jullie trouwringen willen die niemand anders heeft"

Hoe die trouwringen er precies uit moeten zien? Dat weet je zelf vaak ook nog niet. En dat geeft niet ;-) Daarom bied ik de Workshop "Ontdek Jullie Ideale Trouwringen" aan. Deze is geheel vrijblijvend en GRATIS

Na deze workshop ga je naar huis met: 

  1. Een goed beeld van wat jullie mooi en belangrijk vinden in trouwringen.
  2. Toffe ideeën voor jullie unieke & persoonlijke trouwringen.
  3. Een duidelijk overzicht van de mogelijkheden.

De Workshop duurt zo'n 60 minuten en vind plaats in mijn Atelier in Nijmegen. Na afloop krijgen jullie het Creative Canvas mee naar huis met hierop alles wat we besproken hebben. De Workshop is GRATIS, vrijblijvend en boek je in via de knop hieronder. 

  Boek Nu de Gratis Workshop "Ontdek Jullie Ideale Trouwringen"

Meer lezen over de workshop? Klik hier :)


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd