Nederlands

Gratis Workshop "Ontwerp Je Droom Verlovingsring"


Banner Goudsmid Maakt Ring

  Boek Nu de Gratis Workshop "Ontwerp Je Droom Verlovingsring"

"Omdat je een unieke en persoonlijke verlovingsring wilt kopen"

Een verlovingsring uitzoeken is spannend, vaak is het je eerste serieuze aankoop van een sieraad en daarom wil je het goed doen. Je kan de veilige route kiezen en een standaard verlovingsring uitzoeken bij een van de grote juweliers. Maar waarom voor een standaard ring kiezen als je voor hetzelfde geld ook een geweldige verlovingsring kan kopen bij een goudsmid? Hoe die geweldige verlovingsring er precies uit moet zien weet je (nog) niet. Dat geeft niet: daar komen we samen achter tijdens de Workshop "Ontwerp Je Droom Verlovingsring". Deze is geheel vrijblijvend en GRATIS

Na deze workshop ga je naar huis met: 

  1. Een goed beeld van wat je mooi en belangrijk vindt in een verlovingsring.
  2. Toffe ideeën voor jouw unieke & persoonlijke verlovingsring.
  3. Een duidelijk overzicht van de mogelijkheden.

De Workshop duurt zo'n 60 minuten en vind plaats in mijn Atelier in Nijmegen. Na afloop krijg je het Creative Canvas mee naar huis met hierop alles wat we besproken hebben. De Workshop is GRATIS, vrijblijvend en boek je in via de knop hieronder. 

  Boek Nu de Gratis Workshop "Ontwerp Je Droom Verlovingsring"

Wat gaan we doen en waar gaan we het over hebben?

Mijn doel van de workshop is je informatie en inspiratie te geven. Het makkelijk te maken om jouw droom verlovingsring te vinden. Ook al weet je nu nog niet hoe die eruit moet zien. Waar gaan we het dan concreet over hebben?

Lasand Displays
  • We bepalen wat de ideale ring breedte en dikte is. Wat staat je/jouw vriendin goed? 
  • We bepalen welke materialen bij je/haar passen kwa stijl, duurzaamheid, en budget. De prijs van een verlovingsring met edelsteen in 14k goud begint vanaf €1225, afhankelijk van hoe breed/smal je de ring wilt hebben. Mijn klanten geven gemiddeld €2250 uit per verlovingsring.
  • We gaan het hebben over diamanten en edelstenen: welke wensen heb je en wat is er allemaal mogelijk? Spoiler alert: heel veel ;-)
  • We bepalen waar je zit op de Comfort ladder. Wat draagt comfortabel en waar voel je je comfortabel bij? Dit gaat over draagcomfort: welke vormen zitten goed. Maar ook over hoe uitgesproken de verlovingsring mag zijn kwa vormgeving. 
  • We bepalen en schetsen een beeld van wat je mooi vindt en wat niet. Ik laat diverse mogelijkheden zien voor structuren: wat valt in de smaak en wat niet?
  • We gaan brainstormen! Een persoonlijke en unieke verlovingsring met betekenis krijg je door je eigen verhaal vorm te geven in de ring. Dit kan subtiel zijn of duidelijk in de vormgeving verwerkt zijn. Wat is je verhaal en welke symboliek spreekt je aan? Graag daag ik je uit hierover na te denken: ieder stel is uniek en heeft een tof verhaal, samen gaan we brainstormen over de persoonlijke touch, want ik weet zeker dat die er is. 

Na de workshop krijgen je het "Creative Canvas" mee naar huis waarop dit alles is samengevat. 

  Boek Nu de Gratis Workshop "Ontwerp Je Droom Verlovingsring"

Wie ben ik?

Sandra Bruil

Ik ben opgeleid als industrieel ontwerper én edelsmid. Ik zie sieraden als draagbaar design. De ambacht van het edelsmeden staat voor mij voor kwaliteit, aandacht en originaliteit. Het is mijn kracht om goed te luisteren naar wat jij wilt, bij industrieel ontwerpen noemden we dat "user centered design". Dat zie je terug in mijn aanpak bij de Workshop "Ontwerp Je Droom Verlovingsring" en ook later bij het 3D proefmodel van je verlovingsring. 

Een van de redenen dat ik sieraadontwerper ben geworden is omdat sieraden zo veel betekenis hebben. Je wilt een verlovingsring die perfect bij je past en die je vol trots draagt. Het is daarom mijn missie om jouw stijl en verhaal te verwerken in de vormgeving. Zo krijgen je een unieke en 100% originele verlovingsring. 

Dit custom design proces is altijd erg tof. Het grootste compliment wat ik van een klant gekregen heb is dat de ring die ik voor haar gemaakt heb precies is wat ze zocht en waar ze van droomde. Ook al wist ze zelf nog niet hoe dat eruit zou zien. 

  Boek Nu de Gratis Workshop "Ontwerp Je Droom Verlovingsring"

Wat zeggen mijn klanten?

Review van Joris en Mischa hun custom made verlovingsring en trouwringen:

"Wij raden Lasand aan voor het maken van een custom made sieraad. Sandra is een professionele edelsmid en ontwerper en luistert goed naar de wensen van de klant. Joris heeft samen met Sandra eerst de verlovingsring ontworpen en vervolgens zijn we met z'n tweeën terug gekomen voor de trouwringen.

Tijdens het eerste gesprek is Sandra geïnteresseerd in je verhaal, ze luistert ontzettend goed naar al je wensen. Ze gaat hierbij op zoek naar de achterliggende gedachte. Zo heeft ze bij ons goed begrepen dat de mannelijke trouwring niet alleen stoer en natuurlijk moet zijn, maar ook krasbestendig omdat de drager niet verwacht altijd even voorzichtig met de ring om te gaan.

Sandra bespreekt diverse concepten en deelt daarbij duidelijk alle ontwerpoverwegingen. Ze legt uit wat dit betekent voor de uiteindelijke uitstraling van de ringen. Daarna maakt ze ‘mock ups’ van metaal die een ijzersterke impressie geven van het uiteindelijke resultaat. Ze stopt hier veel energie en liefde in totdat de ideale ringen zijn ontstaan, geheel naar wens. Dat is bij ons ontzettend goed gelukt!

Wij zijn heel blij dat we voor Sandra hebben gekozen en weten zeker dat we bij elk volgend bijzonder soort sieraad weer bij haar op de stoep staan."

Joris & Mischa

Review van Daan over zijn custom made verlovingsring voor Nadine:

Daan en Nadine met hun verlovingsring

“Wat als reguliere juweliers niet bieden wat je zoekt? Ik vind mijn vriendin uniek en wil haar ook niet met een standaard glimmende steen op een gouden band vragen om met mij te trouwen. 

Tijdens de eerste afspraak zijn we onder het genot van een kop koffie aan de slag gegaan. Sandra stelde de juiste vragen over Nadine en liet mij enkele ontwerpen zien ter inspiratie. Na de afspraak kreeg ik een document met hierin de creatieve richting en diverse schetsen. Hierin werd duidelijk hoe goed ze Nadine op basis van mijn reactie en antwoorden had doorgrond. Van één van de ontwerpen heeft ze een proefmodel gemaakt en bij de 2e afspraak heb ik de opdracht bevestigd.

Na ongeveer 6 weken was de verlovingsring klaar. Het eindresultaat is nog mooier dan verwacht. Toch bleef het nog even spannend: wat vindt Nadine van de ring? Bij het aanzoek werd deze spanning gelukkig snel weggenomen. De ring past perfect en ook haar verwachtingen zijn overtroffen! De ring is typisch Nadine met een vleugje Daan. Met heel veel trots draagt ze nu haar verlovingsring.


Ik kan Sandra echt aanraden als je iets anders zoekt dan de 'standaard verlovingsring'. De eerste afspraak is vrijblijvend en geeft veel inzicht. Sta je open voor een dergelijk proces dan levert het je een unieke ervaring en schitterende ring op!

Daan   

Engagement ring Rob

Review van Rob over zijn custom made verlovingsring:

"Toen ik mijn vrouw ten huwelijk wilde vragen wist ik dat ik een bijzondere ring voor dit speciale moment wilde hebben. Maar ik had geen idee hoe de ring eruit moest komen te zien. Mijn vrouw houdt niet van overdadige sieraden en is kieskeurig, dit maakte het extra spannend!
 
Op basis van mijn ideeën en verhalen is Sandra begonnen met schetsen en het ontwerpen van ringen. Ze heeft goed geluisterd en er was één idee wat er echt bovenuit stak: dit ontwerp was een schot in de roos!
 
Het resultaat is de unieke verlovingsring geworden die ik voor ogen had én het is exact wat mijn vrouw mooi vindt! Doordat Sandra creatief is, goed kan luisteren en gevoel heeft voor esthetiek zou ik iedereen aanbevelen om een sieraad bij haar te laten maken."

Rob

  Boek Nu de Gratis Workshop "Ontwerp Je Droom Verlovingsring"

En dan na de workshop?

Na de workshop ga je vol energie en inspiratie naar huis. Je krijgt het Creative Canvas mee waarop alles is samengevat. Thuis laat je het bezinken en komen er wellicht nog meer ideeën. Na een aantal dagen neem ik contact met je op om te vragen of je geïnteresseerd bent om de verlovingsring door mij te laten ontwerpen en maken. Zoja dan gaan we het "custom made ontwerp proces" in en gaan we samen jouw droom verlovingsring realiseren! 

  Boek Nu de Gratis Workshop "Ontwerp je Droom Verlovingsring"