Nederlands

Over Lasand


Goudsmid Sandra Bruil in atelier
Goudsmid Sandra Bruil

Ik hou van sieraden met een verhaal

Ik geloof dat het mooiste sieraad een sieraad is wat je nooit meer af wilt doen. Het is je zo dierbaar dat je het het liefst elke dag draagt.

Met een sieraad vertel je een persoonlijk verhaal. Jouw sieraden vertellen wie jij bent en zijn daarmee een ‘solid reminder’ van wie jij bent. Daarom vind ik dat elk sieraad speciaal moet zijn. Een limited edition, net zoals jij ;-)

Alle sieraden worden in opdracht gemaakt. Sieraden uit de collectie worden gepersonaliseerd en aangepast naar wens. Bij een Custom Made sieraad starten we vanaf nul en wordt het sieraad speciaal voor jou ontworpen en gemaakt. 

Industrieel ontwerper en edelsmid met een liefde voor ambacht en innovatie

Ik ben opgeleid als industrieel ontwerper en edelsmid. Ik zie sieraden als draagbaar design. De ambacht van het edelsmeden staat voor mij voor kwaliteit, aandacht en originaliteit. 

Graag zoek ik de grenzen van vormgeving op. Ik hou van vakmanschap en innovatie. Ik gebruik ambachtelijke technieken naast nieuwe technieken zoals 3D-printen.

Goudsmid Sandra aan het solderen

Design

Aan creativiteit en originaliteit hecht ik veel waarde. Ik houd van bijzonder design. Vormgeving is daarmee een belangrijke component van Lasand. Mijn stijl wordt beïnvloed door mijn interesses in diverse gebieden; van grafisch design tot architectuur en kunst.

Emotionele waarde

Een van de redenen dat ik sieraadontwerper ben geworden is omdat sieraden veel betekenis hebben. Je draagt een sieraad letterlijk dicht bij je en het heeft  emotionele waarde. Je hebt het van een dierbaar persoon gekregen, er zit een bijzonder verhaal achter of het staat symbool voor een speciale gebeurtenis in je leven.

Het is mijn missie om tijdens de vormgeving van een sieraad al na te denken over deze betekenis en emotionele waarde die het sieraad zal krijgen. Wie zal het gaan dragen en welke betekenis zal het sieraad hebben voor de drager? Zo versterkt de vormgeving de betekenis van het sieraad. 

Kwaliteit en duurzaamheid

Mijn motto is kwaliteit voor kwantiteit. Kwaliteit gaat namelijk nooit vervelen. Kwaliteit zie je terug in hoogwaardige materialen en goed design. Mijn sieraden worden een leven lang met plezier gedragen en later wellicht doorgegeven aan toekomstige generaties. Duurzaamheid is daarom ook een belangrijk thema voor mij. Ik vind dat we zuinig om moeten gaan met de aarde en de kostbare materialen. Daarom maak ik al mijn sieraden van gerecycled goud en zilver. Voor edelstenen maak ik gebruik van Fair Trade edelstenen en 'man made' edelstenen. 

Graag tot ziens in mijn atelier!

Sandra 


Goudsmid Sandra Bruil achter de werkbank