Nederlands

Studio Stories RSSHet verhaal achter... deze custom made herinneRING

HerinneRING Over de titel van deze blog heb ik even moeten nadenken. Want hoe noem je een ring gemaakt van twee oude trouwringen, waarvan één van de overleden partner? Een herdenkingsring klinkt te formeel, een rouwsieraad te ouderwets. Een mooie tastbare herinnering aan een leven samen moet het worden: een herinneRING. Een ring waarin de oude trouwring terug komt maar niet meer "herkenbaar" is als trouwring. Want tja, hoe cru het ook klinkt: je bent niet meer getrouwd. Een ring het liefst ook met een bepaalde symboliek die terug komt in de vormgeving. Een ring vol herinneringen.  Het uitgangspunt Bij dit soort opdrachten zijn er twee opties: ofwel ik smelt de ringen om en gebruik het materiaal om iets totaal nieuws te maken...

Lees verderHet verhaal achter... deze custom made trouwringen "Vrijheid & Verbinding"

"Deze trouwringen zijn nu al een van mijn favoriete custom made trouwringen ooit" Zo dat is een flinke statement. En ja ik heb veel meer super leuke opdrachten gehad en mooie custom trouwringen gemaakt. Toch springt deze opdracht er echt bovenuit. Het maken van deze ringen was leuk van begin tot eind en het resultaat is nóg vetter dan ik gedacht had. Wat maakte het nou zo leuk? Ik vertel het je in deze blog.  Toffe klanten Het begon met de toffe klanten voor wie ik deze mooie ringen mocht ontwerpen. Wát een leuk creatief stel. Hun trouwringen mochten volledig anders zijn dan "de standaard". Ze hadden een duidelijke visie en tegelijkertijd gaven ze me de volledige ontwerp vrijheid. Ze vertrouwden op...

Lees verderTrouwringen laten maken, hoe werkt dat?

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen. Op de grote dag kijk je elkaar diep in de ogen, spreek je mooie woorden uit en schuif je elkaar de ringen om. Die trouwring die zit en gaat voorlopig niet meer af! Als het goed is draag je deze namelijk de rest van je leven. Daarom wil je graag een persoonlijke en bijzondere trouwring, iets wat echt bij jullie past en anders is dan de standaard trouwring. Je hebt al een idee hoe de ring er ongeveer uit moet zien en je vind het gaaf als er ook een bepaalde symboliek uit de vormgeving spreekt. Kortom je wilt graag trouwringen laten maken. Maar hoe werkt dat eigenlijk: trouwringen laten maken?  Als je bij mij in...

Lees verderHet verhaal achter... deze verlovingsring met roosgeslepen diamant

Hoe deze unieke verlovingsring tot stand kwam Een custom made ring laten maken is altijd een beetje spannend. Je laat iets maken wat nog nooit eerder gemaakt is. Iets geheel unieks en persoonlijks wat speciaal voor jou gemaakt wordt. In deze blog laat ik zien hoe deze custom made verlovingsring tot stand kwam en deel ik het ontwerp en maak proces. Het begin Het begon uiteraard allemaal met het bespreken van de wensen van de klant (afspraak 1). Voor deze ring was het uitgangspunt "een duidelijke verlovingsring" met een "innovatieve vormgeving". Nou dan ben je bij mij aan het juiste adres: ik vind niks leukers dan met klassieke materialen een vernieuwend design maken! Omdat de klant graag een klassieke diamant in...

Lees verderHet verhaal achter... De verlovingshanger "Iceland"

Een unieke verlovingshanger  Een aantal maanden geleden klopte Xavier bij mij aan om een mooie hanger te maken waarmee hij zijn vriendin ten huwelijk wilde vragen. Een verlovingshanger? Ja geen verlovingsring maar een hanger want zijn vriendin is arts en mag vanwege haar werk geen sieraden dragen aan haar handen. Xavier wilde graag een hanger met een bijzonder verhaal en vroeg mij om dat voor hem te maken. In deze blog laat ik zien hoe deze custom made verlovingshanger tot stand kwam en deel ik het ontwerp en maak proces. Het uitgangspunt Toen we zijn wensen bespraken kwam naar voren dat hij mij volledig vrij liet in de vormgeving. Met als enige voorwaarde dat het een natuurlijk juweel zou worden en geen over the top...

Lees verderMijn nieuwe project: one of a kind hangers met bijzondere betekenis

Persoonlijke ontwikkeling In mijn vorige blog vertelde ik je een persoonlijk verhaal over hoe ik terug kijk op mijn eerste (fulltime) jaar als ondernemer in 2018. Daarin heb je kunnen lezen dat ondernemen af en toe best confronterend is. Vroeg of laat wordt je geconfronteerd met je eigen belemmerende gedachten en patronen. Ondernemerschap is daardoor voor mij één grote persoonlijke ontwikkelingsreis geworden, dát had ik niet gedacht toen ik me een aantal jaren terug inschreef bij de KvK! Geniet van elke stap Confessie: ik kan soms echt een doemdenker zijn. Als ik terug kijk op het afgelopen jaar 2018 zie ik dat ik met name het laatste halfjaar niet lekker in mijn vel zat. Ik maakte me zorgen en had veel negatieve...

Lees verderDe bloed, zweet en tranen ring

Een persoonlijk verhaal over mijn eerste jaar als ondernemer. Het afgelopen half jaar was er even een flinke radiostilte van mijn kant. Soms weet je het even niet meer. Ik wist het even niet meer. Dat voelde onwennig. En dat was raar voor iemand die altijd een plan had. Altijd een duidelijk doel om te behalen. Ik wist het even niet.  Tegenslag Dat kwam zo: ik had een flinke tegenslag te verwerken. Het jaar 2018 was kwa omzet niet zo verlopen als dat mijn doel was. Ik zat ruim 30% onder mijn minimum omzet doel. Dat was voor mij een grote teleurstelling. Dat betekende dat ik op zoek moest naar andere inkomsten naast Lasand.  Terugblik op 2018 Als ik terug kijk...

Lees verderHet verhaal achter... deze custom made hanger

Hoe een nep roos een diamant redde en voor mega veel ontwerp inspiratie zorgde.  Symbool voor de liefde Rode rozen staan symbool voor de liefde. Diamanten staan symbool voor de liefde. Voeg deze twee samen en je krijgt diamant in een rozendoosje, dubbel zoveel liefde ;-) Dat is precies wat Susanne zo’n 16 jaar geleden kreeg van haar geliefde toen ze een jaar met elkaar verkering hadden. De bedoeling was dat ze van die diamant iets moois zou laten maken maarrr terwijl de jaren verstreken, carrière en kinderen voorrang kregen en er andere mooie juwelen bij kwamen belandde de diamant in het rozendoosje achter in een lade. Het noodlot slaat toe Een aantal jaar geleden sloeg het noodlot toe: in de woning van...

Lees verderZo werd deze bijzondere aanschuifring van witgoud met robijn gemaakt

Bij een bijzondere gebeurtenis hoort een bijzonder sieraad Stel je vrouw heeft een bijzondere verlovingsring van Lasand om haar ene hand en een mooie trouwring van Lasand om haar andere hand. Nu is er nóg een bijzondere gebeurtenis op komst: jullie eerste kind. Jij wil je vrouw wederom verrassen met een bijzondere ring. Wat doe je dan? Dan laat je een ring ontwerpen die mooi aansluit bij haar verlovingsring én die de betekenis van de verlovingsring aanvult en versterkt! Zo begon de ontwerpuitdaging van de Robijn Bol ring. Een leuke uitdaging want zoals je weet vind ik dat bij een bijzondere gebeurtenis een bijzonder sieraad hoort. En deze aanleiding is wel een hele leuke!   De verlovingsring die al gedragen...

Lees verderLove Stories: Peter & Nine

Het is weer tijd voor een blog in de serie Love Stories. In deze serie vertel ik het verhaal achter bijzondere custom made verloving en trouwringen. Je leest hier het verhaal achter de trouwringen van Peter & Nine. Dit verhaal begint in 2014 als Peter bij mij aanklopt om een zilveren hanger te maken voor zijn vriendin Nine. Peter is een oud studiegenoot van mij van Industrieel Ontwerpen en hij heeft een gaaf idee voor een hanger. Namelijk een logo gebaseerd op hun namen: P9, P van Peter en 9 van Nine. Dit logo vormt tevens een hart. Je begrijpt: van zo’n mooi en betekenisvol idee voor een hanger word ik gelijk enthousiast. Het resultaat is de hanger hieronder. Dat dit tevens...

Lees verderFamily Diamond

De mooiste sieraden zijn sieraden die je nooit meer af wilt doen. Toen ik dus de opdracht kreeg om een hanger te ontwerpen om nooit meer af te doen maakte mijn hart een sprongetje. Samen met vader en dochter zaten we in mijn atelier om hun wensen te bespreken. De hanger zou een kado zijn aan Suzanne (hun moeder/vrouw) voor haar 60e verjaardag. En de lat lag hoog: Suzanne is een stijlvolle vrouw met oog voor detail. Ze draagt moderne elegante sieraden. Tijdloze sieraden van witgoud en diamanten. Met vader en dochter besprak ik de betekenis die het sieraad zou krijgen. De hanger staat symbool voor de hechte familie van acht personen waarin Suzanne een belangrijke rol speelt. Het resultaat...

Lees verderVIVA400 nominatie!

Jaaaa ik heb leuk nieuws gekregen! Ik ben genomineerd voor de Viva 400 lijst in de categorie Creatieven. Dit is dé lijst der lijsten van Viva en hierop staan elk jaar 400 inspirerende vrouwen die uitblinken in hun vakgebied. Ik vind het een hele eer dat ik genomineerd ben als uitblinker in mijn vakgebied! Naast deze mooie nominatie valt er ook wat te winnen.... Hier kan ik je hulp bij gebruiken! Naast een vakjury telt namelijk ook de stem van het publiek. Jij kan op mij stemmen! Je kan hier stemmen: https://www.viva.nl/viva400/creatieven/ Scroll dan naar beneden tot je mij tegenkomt en breng je stem uit! Alvast super bedankt!

Lees verder