Nederlands

Studio Stories RSSWat doe je met de trouwringen na overlijden partner?

Na het overlijden van je partner komt er veel op je af. Je wordt die eerste weken geleefd door alle zaken die op je af komen. Daarna wordt het ineens erg stil. Je kijkt naar je hand en ziet je trouwring op zijn vertrouwde plek zitten. De ring waarmee je je verbonden voelt met je partner, die voelt nu anders. Je wilt hem niet af doen maar... het klopt niet meer. Het voelt dubbel: verbonden maar ook veel gemis en verdriet. Daarnaast zit je met de ring van je partner, die ligt nu in een doosje in de kast. Wat doe je met jullie trouwringen nu je partner is overleden? Vijf opties wat je kan doen met trouwringen na overlijden...

Lees verderHet verhaal achter... deze hart hanger

"oh jee, hoe maak ik iets bijzonders van een hanger van een hart?" De uitdaging Toen mijn klant mij vroeg om een hanger in de vorm van een hart te maken moet ik bekennen dat mijn eerste gedachte was... "oh jee, hoe maak ik daar iets bijzonders van?" Want ja zeg nou zelf hangers in de vorm van een hart kennen we allemaal en lijken al gauw op elkaar. Dus ik besloot het anders aan te pakken. Ik dacht "ik pak een van mijn fascinaties en ga het design vanuit daar beginnen". Achter die fascinatie zit een klein verhaal dat begon afgelopen zomer.  Schilderweek en experiment. Hoogzwanger ben ik toen een weekje op schilder cursus geweest. Het was geweldig om...

Lees verderHet verhaal achter deze...custom made trouwringen met bijzonder patroon

"Mijn hart maakt een sprongetje wanneer trouwringen zó kloppend zijn als deze!" Zo dat is weer een lekkere quote om mee te beginnen maar wat was het leuk om deze trouwringen te ontwerpen! Deze trouwringen heb ik gemaakt voor een internationaal koppel uit Bangkok met roots uit Overijssel Nederland en Rotuman Fiji. Het kennismakingsgesprek en de daarop volgende ontwerp gesprekken hebben we volledig online gevoerd, in 3 verschillende timezones. Maar ondanks de tijdsverschillen kwamen we met z'n drieën al snel uit op een bijzonder concept: ringen met een patroon wat staat voor dit unieke koppel.  Het uitgangspunt Inspiratie voor dit patroon waren de zogenaamde "tribals" van waar ze beide vandaan komen:  In Overijssel hebben veel boerderijen zogenaamde geveltekens: tekens op de...

Lees verderEen ring met een verhaal: "gold within"

"Alles wat je nodig hebt zit al in je" Die uitspraak is een bekende uitspraak als je, net als ik, flink wat coaches in je instagram bubbel hebt zitten. Een side effect van netwerken met mede vrouwelijke ondernemers: je ontmoet héél véél coaches. Maar goed die uitspraak dus. Die hoor je dan óók heel veel om je heen. Soms in varianten zoals: "je zit op je eigen goud""je bent goud van binnen, laat het toe" en ook een mooie "own je goud" Cheesy of ...? Nu snap je natuurlijk al dat ik door die varianten wel getriggerd werd: goud is tenslotte mijn vak ;-) Verder vond ik er niet zoveel van, ieder zijn ding.  Maar toen ik zwanger was van Jara...

Lees verderHet verhaal achter... deze custom made herinneRING

HerinneRING Over de titel van deze blog heb ik even moeten nadenken. Want hoe noem je een ring gemaakt van twee oude trouwringen, waarvan één van de overleden partner? Een herdenkingsring klinkt te formeel, een rouwsieraad te ouderwets. Een mooie tastbare herinnering aan een leven samen moet het worden: een herinneRING. Een ring waarin de oude trouwring terug komt maar niet meer "herkenbaar" is als trouwring. Want tja, hoe cru het ook klinkt: je bent niet meer getrouwd. Een ring het liefst ook met een bepaalde symboliek die terug komt in de vormgeving. Een ring vol herinneringen.  Het uitgangspunt Bij dit soort opdrachten zijn er twee opties: ofwel ik smelt de ringen om en gebruik het materiaal om iets totaal nieuws te maken...

Lees verderHet verhaal achter... deze custom made trouwringen "Vrijheid & Verbinding"

"Deze trouwringen zijn nu al een van mijn favoriete custom made trouwringen ooit" Zo dat is een flinke statement. En ja ik heb veel meer super leuke opdrachten gehad en mooie custom trouwringen gemaakt. Toch springt deze opdracht er echt bovenuit. Het maken van deze ringen was leuk van begin tot eind en het resultaat is nóg vetter dan ik gedacht had. Wat maakte het nou zo leuk? Ik vertel het je in deze blog.  Toffe klanten Het begon met de toffe klanten voor wie ik deze mooie ringen mocht ontwerpen. Wát een leuk creatief stel. Hun trouwringen mochten volledig anders zijn dan "de standaard". Ze hadden een duidelijke visie en tegelijkertijd gaven ze me de volledige ontwerp vrijheid. Ze vertrouwden op...

Lees verderTrouwringen laten maken, hoe werkt dat?

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen. Op de grote dag kijk je elkaar diep in de ogen, spreek je mooie woorden uit en schuif je elkaar de ringen om. Die trouwring die zit en gaat voorlopig niet meer af! Als het goed is draag je deze namelijk de rest van je leven. Daarom wil je graag een persoonlijke en bijzondere trouwring, iets wat echt bij jullie past en anders is dan de standaard trouwring. Je hebt al een idee hoe de ring er ongeveer uit moet zien en je vind het gaaf als er ook een bepaalde symboliek uit de vormgeving spreekt. Kortom je wilt graag trouwringen laten maken. Maar hoe werkt dat eigenlijk: trouwringen laten maken?  Als je bij mij in...

Lees verderHet verhaal achter... deze verlovingsring met roosgeslepen diamant

Hoe deze unieke verlovingsring tot stand kwam Een custom made ring laten maken is altijd een beetje spannend. Je laat iets maken wat nog nooit eerder gemaakt is. Iets geheel unieks en persoonlijks wat speciaal voor jou gemaakt wordt. In deze blog laat ik zien hoe deze custom made verlovingsring tot stand kwam en deel ik het ontwerp en maak proces. Het begin Het begon uiteraard allemaal met het bespreken van de wensen van de klant (afspraak 1). Voor deze ring was het uitgangspunt "een duidelijke verlovingsring" met een "innovatieve vormgeving". Nou dan ben je bij mij aan het juiste adres: ik vind niks leukers dan met klassieke materialen een vernieuwend design maken! Omdat de klant graag een klassieke diamant in...

Lees verderHet verhaal achter... De verlovingshanger "Iceland"

Een unieke verlovingshanger  Een aantal maanden geleden klopte Xavier bij mij aan om een mooie hanger te maken waarmee hij zijn vriendin ten huwelijk wilde vragen. Een verlovingshanger? Ja geen verlovingsring maar een hanger want zijn vriendin is arts en mag vanwege haar werk geen sieraden dragen aan haar handen. Xavier wilde graag een hanger met een bijzonder verhaal en vroeg mij om dat voor hem te maken. In deze blog laat ik zien hoe deze custom made verlovingshanger tot stand kwam en deel ik het ontwerp en maak proces. Het uitgangspunt Toen we zijn wensen bespraken kwam naar voren dat hij mij volledig vrij liet in de vormgeving. Met als enige voorwaarde dat het een natuurlijk juweel zou worden en geen over the top...

Lees verderMijn nieuwe project: one of a kind hangers met bijzondere betekenis

Persoonlijke ontwikkeling In mijn vorige blog vertelde ik je een persoonlijk verhaal over hoe ik terug kijk op mijn eerste (fulltime) jaar als ondernemer in 2018. Daarin heb je kunnen lezen dat ondernemen af en toe best confronterend is. Vroeg of laat wordt je geconfronteerd met je eigen belemmerende gedachten en patronen. Ondernemerschap is daardoor voor mij één grote persoonlijke ontwikkelingsreis geworden, dát had ik niet gedacht toen ik me een aantal jaren terug inschreef bij de KvK! Geniet van elke stap Confessie: ik kan soms echt een doemdenker zijn. Als ik terug kijk op het afgelopen jaar 2018 zie ik dat ik met name het laatste halfjaar niet lekker in mijn vel zat. Ik maakte me zorgen en had veel negatieve...

Lees verderDe bloed, zweet en tranen ring

Een persoonlijk verhaal over mijn eerste jaar als ondernemer. Het afgelopen half jaar was er even een flinke radiostilte van mijn kant. Soms weet je het even niet meer. Ik wist het even niet meer. Dat voelde onwennig. En dat was raar voor iemand die altijd een plan had. Altijd een duidelijk doel om te behalen. Ik wist het even niet.  Tegenslag Dat kwam zo: ik had een flinke tegenslag te verwerken. Het jaar 2018 was kwa omzet niet zo verlopen als dat mijn doel was. Ik zat ruim 30% onder mijn minimum omzet doel. Dat was voor mij een grote teleurstelling. Dat betekende dat ik op zoek moest naar andere inkomsten naast Lasand.  Terugblik op 2018 Als ik terug kijk...

Lees verderHet verhaal achter... deze custom made hanger

Hoe een nep roos een diamant redde en voor mega veel ontwerp inspiratie zorgde.  Symbool voor de liefde Rode rozen staan symbool voor de liefde. Diamanten staan symbool voor de liefde. Voeg deze twee samen en je krijgt diamant in een rozendoosje, dubbel zoveel liefde ;-) Dat is precies wat Susanne zo’n 16 jaar geleden kreeg van haar geliefde toen ze een jaar met elkaar verkering hadden. De bedoeling was dat ze van die diamant iets moois zou laten maken maarrr terwijl de jaren verstreken, carrière en kinderen voorrang kregen en er andere mooie juwelen bij kwamen belandde de diamant in het rozendoosje achter in een lade. Het noodlot slaat toe Een aantal jaar geleden sloeg het noodlot toe: in de woning van...

Lees verder