Nederlands

Mijn herwaardering voor edelstenen


Sandra in de edelsteenmijn in Idar Oberstein

Wie had dat gedacht?

Toen ik nog op de Vakschool zat  vond ik edelstenen maar stom. Ik vond het overgewaardeerde glitters. Vaak waren ringen met edelstenen saai en traditioneel. De vormgeving van een ring kwam op de tweede plaats wanneer er een steen in verwerkt moest worden. Verre van opwindend.

Toen ik de Flow collectie vorm gaf werd ik geherintroduceerd met edelstenen. De Flow collectie, die oorspronkelijk begon met parels, lokte me terug naar de wereld van edelstenen. Maar deze keer vond ik de herintroductie leuk. Edelstenen zijn niet slechts dure glitters, het zijn kleine wonders van de aarde. Onder hoge druk zijn de prachtigste vormen en kleuren gemaakt.

Sindsdien ben ik ‘hooked’ en sta ik voor de uitdaging: hoe kan ik een edelsteenring maken die origineel en spannend is? Uitgesproken en bijzonder, verre van saai en traditioneel? In mijn ontwerpen ben ik altijd op zoek naar een soort eenvoud en focus. Dit impliceert dat in het ontwerp van de ring de edelsteen alle aandacht mag krijgen en de ring één geheel moet zijn.Edgy minimalistische edelsteen ring

Dit is een ontwerp waar ik de laatste tijd mee bezig ben geweest. De amethist in deze ring heeft een speciale slijpvorm. Het geeft de ring pit en zorgt voor een verrassend design. De band van de ring is met opzet minimalistisch gehouden zodat de diepte van de steen alle aandacht krijgt. Is deze ring iets voor jou? Ik maak graag iets vergelijkbaars voor je in precies jouw maat en helemaal naar wens. Neem contact met me op via Whats App en geef je maat en wensen door.  

  Contact mij via Whats App

 


1 reactie


  • Annet

    I love this ring although I’m not a fan of stones either nor purple ;) I like how you give a twist to the design of the ring, it’s classic yet simplistic. Keep up the good work!


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd