Nederlands

Tradities en sieraden


Moderne strakke parel ring met ebbenhout

De traditie van parels voor een afstuderen

In veel families worden parels van (groot)moeder op dochter doorgegeven. Tijdens speciale gelegenheden zoals afstuderen en trouwen worden de parels cadeau gegeven. Het is een eer om ze te ontvangen, vele generaties zijn je immers voor gegaan. We vinden het erfstuk mooi vanwege de familietraditie maar om diezelfde reden vinden we het minder om te dragen: het is ouderwets en stoffig.

In mijn familie hebben we geen parels die doorgegeven worden. Dus toen mijn tweelingzus afstudeerde vond ik dat ik deze traditie zelf maar moest starten. Afstuderen aan de Technische universiteit en ‘lady like’ parels leken in eerste instantie niet een voor de hand liggende match. Die parels moesten stoerder. Het sieraad moest onconventioneel en krachtig worden. Parels voor een vrouwelijke ingenieur. Ik hou wel van een beetje contrast!

Edgy, uitgesproken en toch elegant, dat was de opdracht die ik mezelf gaf. Ik vond een mooie grijze zoetwater parel die ik combineerde met donker ebbenhout. De parel en het hout werden gezet in een zilveren geometrische ring. Het eindresultaat is een elegante industriële ring. Stoer, bijzonder en strak door de combi van ebbenhout en parel. Annet is erg blij met haar ring en deze nieuwe traditie van parels voor je afstuderen :)

Wil jij ook een traditie in ere houden maar wel in een modern jasje? Ik kan je oude goud of erfstuk omsmelten naar een nieuw sieraad. Zo maak ik voor jou het erfstuk van de toekomst!

Stel al je vragen via Whats App en maak de eerste (vrijblijvende) afspraak om alle mogelijkheden te bespreken.  

  Contact mij via Whats App

 


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd