Nederlands

Het verhaal achter... deze custom made herinneRING


Rouwring Herinneringring

HerinneRING

Over de titel van deze blog heb ik even moeten nadenken. Want hoe noem je een ring gemaakt van twee oude trouwringen, waarvan één van de overleden partner? Een herdenkingsring klinkt te formeel, een rouwsieraad te ouderwets. Een mooie tastbare herinnering aan een leven samen moet het worden: een herinneRING.

Een ring waarin de oude trouwring terug komt maar niet meer "herkenbaar" is als trouwring. Want tja, hoe cru het ook klinkt: je bent niet meer getrouwd. Een ring het liefst ook met een bepaalde symboliek die terug komt in de vormgeving. Een ring vol herinneringen. 

Het uitgangspunt

Bij dit soort opdrachten zijn er twee opties: ofwel ik smelt de ringen om en gebruik het materiaal om iets totaal nieuws te maken óf ik hergebruik delen om zo tot een nieuwe ring te komen. In dit geval was de beslissing snel gemaakt: de oude trouwringen waren te mooi om om te smelten. In de oorspronkelijke trouwringen was met drie kleuren goud een golf patroon gemaakt. Nu volgde de grote uitdaging: een bijzonder ontwerp maken met als uitgangspunt de oude trouwringen, zonder herkenbaar te zijn als "oude trouwring" ;-)

Oude Trouwringen naar Rouwsieraad

De oude trouwringen

Het ontwerp en de symboliek in de vormgeving

In het ontwerp van deze ring speelt symboliek een belangrijke rol. Grote herinneringen en kleine herinneringen moeten een plaats krijgen. In deze ring heb ik dat gedaan door de trouwring van de overleden partner in stukjes op te delen: grote herinneringen en kleine herinneringen. Tegelijkertijd wordt hiermee ook de "cirkel van het huwelijk" letterlijk doorbroken: wat een trouwring een trouwring maakt is de volmaakte dichte ring. Met deze stukjes heb ik een element gemaakt dat symbool staat voor herinneringen. Door de stukjes in lengte te variëren en telkens een kwartslag te draaien ontstaat een dynamisch golvend geheel. Een ring vol betekenis: missie geslaagd :)

 

HerinneRING Gedenkring Rouwsieraad

De nieuwe HerinneRING

HOW IT'S MADE: een kijkje achter de schermen

Op Instagram deel ik vaak een kijkje achter de schermen van het maakproces. Ook van deze ring heb ik een korte video gemaakt. Bekijk hem hieronder :)

 

 

Kan ik ook iets voor jou betekenen?

Neem contact met me op om de eerste (vrijblijvende) afspraak te maken.

  Contact mij via Whats App

Of lees verder, misschien vind je deze blog ook leuk: "Wat doe je met de trouwringen na overlijden partner?"

Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd