Nederlands

Het verhaal achter... deze verlovingsring met roosgeslepen diamant


Verlovingsring Roosgeslepen Diamant

Hoe deze unieke verlovingsring tot stand kwam

Een custom made ring laten maken is altijd een beetje spannend. Je laat iets maken wat nog nooit eerder gemaakt is. Iets geheel unieks en persoonlijks wat speciaal voor jou gemaakt wordt. In deze blog laat ik zien hoe deze custom made verlovingsring tot stand kwam en deel ik het ontwerp en maak proces.

Het begin

Het begon uiteraard allemaal met het bespreken van de wensen van de klant (afspraak 1). Voor deze ring was het uitgangspunt "een duidelijke verlovingsring" met een "innovatieve vormgeving". Nou dan ben je bij mij aan het juiste adres: ik vind niks leukers dan met klassieke materialen een vernieuwend design maken! Omdat de klant graag een klassieke diamant in zijn ring wilde hebben zijn we eerst op zoek gegaan naar een bijzondere diamant. Ik organiseerde een zicht* voor de klant met verschillende diamanten zodat hij zelf een mooie bijzondere diamant kon uitzoeken (afspraak 2).

*Een zicht is een afspraak waarin ik een aantal edelstenen voor jouw opdracht geselecteerd en gecureerd heb. Ik laat verschillende mogelijke edelstenen voor jouw sieraad zien en jij kan de stenen in het echt bekijken en voelen. Je kiest een bijzondere steen die jij in je sieraad verwerkt wilt hebben. 

Mijn klant koos uit deze zicht een antieke roosgeslepen diamant uit 1920. Deze diamant heeft een ovale vorm maar is niet perfect ovaal, een typisch kenmerk voor antieke diamanten. 

Het ontwerp proces

Met deze klassieke diamant begon ik aan het ontwerp proces. Hieronder zie je de eerste schets en de uitgewerkte 3D tekening. 

Ontwerp tekening ring Lasand

 

Ontwerp 3D tekening ring Lasand

De ring heb ik vormgegeven met een opening onder de steen. Dit lift de diamant omhoog en zorgt voor meer licht en schittering door de diamant. De zijkant van de ring krijgt zo ook een bijzonder silhouet. Het wordt als het ware een zwevende zetkast.

Tijdens de ontwerpfase heb ik meerdere designs voor de klant gemaakt. Bovenstaande tekening was favoriet dus hiervan heb ik een 3D proefmodel in plastic geprint. Zo kan de klant het ontwerp in het echt bekijken en vasthouden (afspraak 3)

3D plastic printjes van de ring

Het maken

De klant was enthousiast dus toen was het tijd voor de laatste stap: het maken van de ring in mijn atelier. Eerst werd de ring geprint in was om vervolgens met de verloren was methode gegoten te worden in 14k palladium witgoud. 

Ruwe gietring witgoud

Vervolgens heb ik de ring afgewekt en is de diamant vast gezet. Het resultaat is deze unieke design verlovingsring!

Wil jij dit ook?

Van dit soort verlovingsringen en diamanten krijg ik een kick. Met liefde maak ik een bijzondere custom made verlovingsring voor jou. Wil je meer weten over de mogelijkheden, neem contact met mij op en maak de eerste (vrijblijvende) afspraak om alle mogelijkheden te bespreken.  

  Contact mij via Whats App

Wil je mij eerst wat beter leren kennen? Lees mijn andere blogs en volg mij op Instagram


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd