Nederlands

Het verhaal achter... deze witgoud trouwring met steengroeve structuur


Witgoud Trouwring Structuur

Enthousiast zit ze voor me en vertelt me dat ze het deze keer helemaal anders gaan doen. Ze is namelijk jong getrouwd met haar man en heeft toen alles “volgens het boekje gedaan” inclusief een standaard saaie trouwring ;-)

Nu zijn ze 20 jaar verder en voelt het goed om de huwelijksgeloften te hernieuwen op hun manier. Ze wil een trouwring anders dan de standaard én om het extra spannend te maken: zij zoekt de ring uit voor hem en hij voor haar.

De Workshop Ontdek Jullie Ideale Trouwringen

Samen vullen we het creatieve canvas in van de Workshop Ontdek Jullie Ideale Trouwringen. Ze vertelt over haar man, zijn stijl en wat zij voor ogen heeft. Het wordt duidelijk dat ze op zoek is naar een stoere, robuuste en elegante trouwring. We bekijken diverse mogelijkheden voor structuren en samen vormen we een eerste tof idee voor een ring.

Creative CanvasHierboven zie je een afbeelding van het Creative Canvas wat we samen invullen tijdens de Workshop "Ontdek Julie Ideale Trouwringen". 

Dan vraag ik haar naar haar relatie, op het eerste gezicht een beetje gek misschien: wat moet ik als goudsmid met die informatie? Ze begint te vertellen. Ze hebben elkaar jong ontmoet in Limburg. Ze vertelt met een lach:

“We liepen letterlijk tegen elkaar op in de grotten van Maastricht."

Ergens in mijn brein begint een radertje te draaien: dit vind ik leuk! Wat ik ermee kan weet ik nog niet maar dit zorgt dit voor inspiratie. 

De ontwerpen 

Na de workshop ga ik aan de slag met het ontwerp. Ik werk twee ontwerpen uit. Het tweede ontwerp voldoet niet aan ál haar beschrijvingen en wensen maar  toch denk ik dat het wel eens iets kan zijn. Ik bekijk hiervoor talloze foto’s van de grotten van Maastricht…

De ontwerpbespreking

Tijdens de ontwerp meeting zit ze vol verwachting voor me. Ik vertel haar dat ik 2 ontwerpen in proefmodellen heb uitgewerkt:

  1. De eerste die aan ál haar wensen voldoet.
  2. De tweede die niet aan al haar wensen voldoet maar volgens mij toch heel mooi bij hun verhaal past.

Over het eerste ontwerp is ze erg enthousiast: dit is waar ze naar zocht!

Dan onthul ik het tweede ontwerp: het blijft stil en dan zie ik waarom: ze schiet helemaal vol. Ook ik kan even niks uitbrengen en ben ontroerd. Er is geen twijfel mogelijk: dit is de trouwring voor haar man! 

Het maken van de ring

Nu het ontwerp vast staat maak ik deze ring in het witgoud voor haar. Hieronder zie je het filmpje van het maakproces. 

Klaar!

Witgoud structuur trouwringen

Hierboven zie je het proefmodel in zilver links en de final witgouden ring rechts.
Witgoud Trouwring

Willen jullie ook unieke en persoonlijke trouwringen?

Kom langs in mijn atelier om de gratis Workshop "Ontdek Jullie Ideale Trouwringen" te volgenDruk op de knop hieronder om er meer over te lezen en de workshop te boeken wanneer het jullie uitkomt!

  Gratis Workshop "Ontdek Jullie Ideale Trouwringen" 


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd