Nederlands

Hoe zoek je trouwringen uit? Antwoord op de 5 meest gestelde vragen bij het kopen van trouwringen.


Hoera jullie gaan trouwen! Dat betekent dat jullie op zoek gaan naar trouwringen. Er zijn veel opties en mogelijkheden en soms zie je door de bomen het bos niet meer ;-) Er is een groot aanbod: hoe vind je nou persoonlijke en unieke trouwringen? Je wilt immers ringen kopen die jullie de rest van je leven met plezier dragen. In deze blog geef ik antwoord op de 5 meest gestelde vragen rondom het kopen van trouwringen.

Persoonlijke en unieke trouwringen

1. Waar koop je trouwringen?

Er zijn grofweg gezegd 3 aanbieders van trouwringen:

  • De juwelier op de hoek. Bij de juwelier op de hoek vind je een kant en klaar redelijk standaard aanbod van trouwringen. Het is laagdrempelig, in de buurt en als je niet te veel poes pas wilt is dit een goede optie voor jullie. 
  • De trouwringenspeciaalzaak. Bij een trouwringenspecialist is de keuze al wat groter dan bij de juwelier op de hoek. Er is vaak een groot aanbod van verschillende merken en opties. Trouwringen worden aangepast naar jullie wensen. 
  • De goudsmid en edelsmid. Bij de goudsmid en edelsmid vind je een aanbod van unieke handgemaakte trouwringen. Van simpel tot bijzonder: de goudsmid maakt alle ringen "from scratch" en je hebt bij de goudsmid volledige vrijheid in hoe je jullie ringen vormgeeft. Trouwringen worden volledig ontworpen naar jullie wensen.

2. Hoe lang van te voren koop je trouwringen?

Bij het uitzoeken van trouwringen wil je de tijd nemen om te bepalen waar jullie blij van worden. Een trouwring is immers vaak de eerste grote investering in een sieraad. Er komen een hoop keuzes bij kijken voor materiaal, stijl en vormgeving. Het is geen haastklus en je wilt rustig de tijd hebben om jullie ideale trouwringen te ontdekken. Mijn tip is: begin op tijd en minimaal een half jaar van te voren met oriënteren. Als je eenmaal weet waar je trouwringen wilt kopen dien je rekening te houden met levertijden tussen 1 en 12 weken. Een groot verschil inderdaad! Bij de juwelier op de hoek zal je uit de voorraad kunnen kopen en een goudsmid gaat trouwringen maken from scratch en heeft daar meer tijd voor nodig. 

3. Wat kosten trouwringen?

De prijs van trouwringen is vaak opgebouwd vanuit de hoeveelheid materiaal: hoe dikker en breder de trouwring hoe hoger de prijs. Daarnaast maakt het ook uit of er diamanten of edelstenen in de ringen verwerkt zijn of dat de ringen van twee kleuren goud gemaakt zijn. Over het algemeen geldt: hoe bijzonderder het ontwerp hoe hoger de prijs. Deels omdat de bewerkingen meer tijd kosten en deels omdat er dan vaak meer materiaal in de ringen verwerkt is. Het is een misverstand dat trouwringen bij de goudsmid duurder zijn dan bij de trouwringenspecialist of juwelier. Zo kan je, bij mij als goudsmid, al een trouwring kopen vanaf €575. Wél is het zo dat je vaker uitkomt op een hogere prijs. Je wordt enthousiast van de unieke mogelijkheden om jouw trouwring persoonlijk vorm te geven en komt op die manier eerder uit op een bijzondere en dus duurdere ring. De gemiddelde prijs die stellen uitgeven aan trouwringen uit mijn atelier ligt tussen de €1000 en €1600 per ring. 

4. Hoe vind je unieke en persoonlijke trouwringen? 

Voor persoonlijke en unieke ringen is maatwerk nodig, dit vind je bij de meeste goudsmeden en bij sommige trouwringspecialisten. Er zit wel een verschil in het proces met een goudsmid of het proces met een trouwringenspecialist:

  • Bij de trouwringenspecialist krijg je diverse keuzes waarmee je jouw trouwring kan personaliseren. Je maakt als het ware aanpassingen aan een bestaande ring.
  • Bij de goudsmid heb je meer keuze: samen ontwerpen jullie de trouwringen. Een goudsmid luistert goed naar jouw wensen en vertaalt dit naar een bijzonder ontwerp. Je kan met behulp van de goudsmid je trouwringen zelf ontwerpen maar je hoeft niet al een duidelijk beeld te hebben van jouw trouwringen. De goudsmid doet het "ontwerp werk" en vertaalt jouw verhaal naar unieke en persoonlijke trouwringen. 

5. Hoe weet ik welke trouwringen bij mij passen?

Nu je weet waar, wanneer en hoe je persoonlijke en unieke trouwringen vindt is de volgende vraag: hoe weet ik welke trouwringen bij mij passen? Daar kom je achter door informatie te verzamelen en inspiratie op te doen. Met deze blog heb je al een stap gezet in dat proces, goed bezig :)

Graag help ik jullie om de ideale trouwringen te ontdekken. Daarom bied ik de Workshop "Ontdek Jullie Ideale Trouwringen" aan. Deze is geheel vrijblijvend en GRATIS. 

Na deze workshop ga je naar huis met: 

  1. Een goed beeld van wat jullie mooi en belangrijk vinden in trouwringen.
  2. Toffe ideeën voor jullie unieke & persoonlijke trouwringen.
  3. Een duidelijk overzicht van de mogelijkheden.

De Workshop duurt zo'n 60 minuten en vind plaats in mijn Atelier in Nijmegen. Na afloop krijgen jullie het Creative Canvas mee naar huis met hierop alles wat we besproken hebben. De Workshop is GRATIS, vrijblijvend en boek je in via de knop hieronder. 

  Boek Nu de Gratis Workshop "Ontdek Jullie Ideale Trouwringen"

Meer weten over de inhoud van de workshop? Klik hier om meer te lezen of bekijk het filmpje hieronder.   

  Boek Nu de Gratis Workshop "Ontdek Jullie Ideale Trouwringen"


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd