Nederlands

Love Stories 1: de verlovingsring van Timme voor Carlijn


Love is in the air. Tijd dus voor een nieuwe blog serie; the love stories. In deze blog serie zal ik berichten over de mooiste custom made verloving en trouwringen. Je leest hier het verhaal achter de ringen.

Ik trap af met de verlovingsring van Carlijn en Timme die een paar weken geleden getrouwd zijn. Een paar blogs later volgen dan hun trouwringen ;-) 
Carlijn en Timme zijn geen onbekenden voor mij. We hebben gelijktijdig Industrieel Ontwerpen gestudeerd in Delft. Na de studie zijn we elkaar uit het oog verloren en het was dan ook een hele eer om van Timme te horen dat Carlijn graag een verlovingsring van mijn hand wilde.

Samen met Timme begon ik het ontwerpproces voor de verlovingsring voor Carlijn. Een aantal van de wensen voor de ring luidde als volgt:

  • Een geometrische ring met heldere lijnen.
  • Een minimalistische ring, niet te massief maar elegant.
  • Eventueel met een edelsteen die in de vorm van de ring ‘opgaat’.
  • Ronde vloeiende vorm.

Zoals altijd begin ik met hand schetsen.

Schetsen voor verlovingsringen

Daarna werk ik er een aantal uit in een 3D tekening om er meer gevoel en ruimtelijkheid bij te krijgen. 

3D schets verlovingsring3D schets verlovingsring


Soms vraagt een ontwerp om een snelle ‘schets’ in metaal en dan maak ik een quick & dirty modelletje.

Ruimtelijke schets proefmodel

Uit deze verschillende creatieve richtingen koos Timme voor het ontwerp van de open ring (van het modelletje hierboven). Dit ontwerp ben ik gaan verfijnen en toen alle details vast lagen ben ik hem gaan maken van witgoud.

Maakproces verlovingsring

Het resultaat is een minimalistische verlovingsring met een vloeiende lijn en open bovenkant. Een blauwe saffier en groene smaragd zijn op de eindpunten van de ring geplaatst. Deze representeren het koppel, de ring symboliseert de verbinding tussen hen. Nog een leuk detail: je kan zien dat dit een verlovingsring is en geen trouwring want de ring is nog open. Een trouwring moet altijd een volledige cirkel zijn en gesloten. Voor een verlovingsring vind ik het daarom mooi om de verbinding al wel te tonen, de intentie is er, maar daar nog mee te spelen. Het mooie bij deze ring is dat ook de vorm van edelstenen overloopt in de vorm van het metaal. Deze ring is elegant, simpel en toch erg uitgesproken.

Witgoud verlovingsring saffier en smaragd
Verlovingsring witgoud saffier en smaragd Verlovingsring witgoud saffier en smaragd

Wil jij ook een bijzondere ring, speciaal voor jou gemaakt? Ik help je graag, neem contact met me op om een eerste (vrijblijvende) afspraak te maken voor jouw originele verlovingsring en stel al je vragen via Whats App.

  Contact mij via Whats App

 


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd