English

Een edelsteenring saai en traditioneel? Think again!


Wat doe je als je al 2 jaar op zoek bent naar een ring met een citrien en alleen maar klassieke en tuttige ringen tegen komt? Dan zoek je een ontwerper wiens stijl je mooi vindt en laat je jouw ideale ring ontwerpen.

En dat is ook precies wat Geertje deed voor haar ‘afstudeer ring’: een ring die ze van haar ouders zou krijgen voor haar afstuderen. Na een lange zoektocht kwam ze bij mij terecht voor een custom made ring met citrien. De opdracht: ontwerp een ring met citrien die strak, geometrisch en clean is.

Eerste schets van de afstudeer ring       3D tekening van ring

De eerste schets en de 3D tekening

Drie, twee, een: go! Schetsen, ontwerpen, proef modelletjes maken. Wat een leuke opdracht om aan te werken. Zoals jullie in een van mijn vorige blogs hebben kunnen lezen wilde ik graag de uitdaging aangaan om een bijzondere ring met edelsteen te maken. Een edelsteenring die origineel en spannend is, verre van saai en traditioneel. Want de wereld heeft al genoeg saaie traditionele ringen ;-) Deze opdracht was dus echt een droom opdracht!

Plastic proef model ring met citrien

Foto's van het 3D-print model

In mijn ontwerpen voor Geertje ben ik op zoek gegaan naar eenvoud en focus. De edelsteen verdient alle aandacht en tegelijkertijd moet de ring met edelsteen één geheel vormen. Na een heel ontwerpproces en regelmatige feedback rondes met Geertje sprong er een ring direct uit. Het is altijd spannend om van een tekening te kiezen en al helemaal natuurlijk bij zo’n edgy ring als deze. Vandaar dat ik eerst een proefmodel hebt gemaakt, een 3D-print in plastic. Met zo’n 3D-print model zijn de verhoudingen goed te beoordelen en komt de ring echt tot leven. Na het zien van het printmodel was Geertje verkocht en ben ik de ring gaan maken.

Een leuk detail: de citrien voor de ring heb ik speciaal op maat laten slijpen bij mijn edelsteenleverancier. Zelfs een edelsteen kan je dus ‘custom ontwerpen’!

Custom made ring met citrien, minimalistisch, geometrisch, strak en clean

Custom made ring citrien in handCustom made ring met citrien, minimalistisch, geometrisch, strak en clean

Foto's van het eindresultaat

Toen was het spannende moment daar dat Geertje de ring voor het eerst echt zou zien. Vanaf het moment dat het doosje open ging kreeg ze een grote grijns die er niet meer af ging: missie geslaagd!

Wil jij ook een bijzondere ring, speciaal voor jou gemaakt? Ik help je graag, neem contact met mij op en samen bespreken we de mogelijkheden. Heb je nog vragen? Stel ze via Whats App.

  Contact mij via Whats App

 


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published