English

Het verhaal achter... De verlovingshanger "Iceland"


Verlovingshanger

Een unieke verlovingshanger 

Een aantal maanden geleden klopte Xavier bij mij aan om een mooie hanger te maken waarmee hij zijn vriendin ten huwelijk wilde vragen. Een verlovingshanger? Ja geen verlovingsring maar een hanger want zijn vriendin is arts en mag vanwege haar werk geen sieraden dragen aan haar handen. Xavier wilde graag een hanger met een bijzonder verhaal en vroeg mij om dat voor hem te maken. In deze blog laat ik zien hoe deze custom made verlovingshanger tot stand kwam en deel ik het ontwerp en maak proces.

Het uitgangspunt

Toen we zijn wensen bespraken kwam naar voren dat hij mij volledig vrij liet in de vormgeving. Met als enige voorwaarde dat het een natuurlijk juweel zou worden en geen over the top bling bling; mijn stijl was precies wat hij zocht. Nou kan ik me geen mooiere start van een custom made sieraad wensen dan wanneer klanten specifiek voor mijn stijl komen. Tegelijkertijd maakte dat de kaders erg breed en was alles nog mogelijk. 

Tijdens ons eerste gesprek vroeg ik hem daarom vooral naar zijn vriendin Anna: wie is zij, waar houdt ze van en waarom hou je van haar? Dit soort gesprekken vind ik altijd erg leuk om te voeren: het is mooi om te zien hoe iemand straalt wanneer hij vertelt over zijn geliefde. Zo ook tijdens ons gesprek. Op een gegeven moment vertelde Xavier over het moment dat hij zeker wist dat hij voor altijd met Anna samen oud wil worden. Dat was tijdens hun vakantie in IJsland. Ze waren een aantal weken rondgetrokken met een rode jeep over het eiland. Het was alleen hij en Anna, in de rode jeep. Op dat moment wist hij het zeker: "met haar wil ik oud worden, met haar wil ik trouwen". Wauw, wat een mooi verhaal. Dit triggerde mij: hier wilde ik iets mee doen in het ontwerp!

IJsland

De steen

Dat was nog makkelijker gezegd dan gedaan. Want tja hoe verwerk je dit verhaal in een hanger? Ik heb talloze schetsen gemaakt en de tijd genomen om dit idee te laten sudderen. Ik heb foto's bekeken van IJsland voor inspiratie. Op een gegeven moment kwam ik een edelsteen tegen waarvan ik dacht: "yes die is voor Xavier!" Ik heb hem toen uitgenodigd voor een edelsteenzicht, waarbij ik ook andere mogelijke edelstenen liet zien. Gelukkig viel ook zijn keuze op deze bijzondere steen. 

De edelsteen die ik voor Xavier geselecteerd had is een groen-blauwe troebele diamant. Deze diamant was roosgeslepen in een hele aparte vorm: een zogenaamde kite. De kleur sprak mij meteen aan: diepgroen in verschillende schakeringen. Natuurlijk, uniek en bijzonder. Deze diamant stond voor mij symbool voor IJsland. Daarnaast was het ook nog eens mooi meegenomen dat het een diamant was: de klassieke verlovingssteen :) 

Het ontwerp

Toen ik eenmaal de juiste steen gevonden had ging het snel. Ik schetste verschillende ontwerpen en besprak deze met Xavier. Uiteindelijk kwam onderstaande schets als ontwerp naar voren.

Eerste ontwerp tekening
De eeste ontwerp schetsen

Deze ben ik verder gaan uitwerken in een 3D tekening en een 3D proefmodel van plastic.

Het 3D proefmodel in plastic
Het 3D proefmodel in plastic, foto: Prisca Visser

Xavier deelde mijn enthousiasme voor dit ontwerp en dus was het tijd voor de laatste stap: het maken van de hanger in mijn atelier. 

Het resultaat

Het resultaat is deze bijzondere verlovingshanger waarin de groene diamant symbool staat voor IJsland en de rode robijn voor de jeep waarmee ze het eiland rond reden.

Verlovingshanger Groene Diamant

Inmiddels draagt Anna de hanger met veel plezier. Ze is er heel blij mee en wil hem het liefst nooit meer af doen. Missie geslaagd! 

Final plus tekening

Wil jij dit ook?

Van dit soort custom made sieraden krijg ik een kick. Met liefde maak ik een bijzondere custom made sieraad voor jou. Wil je meer weten over de mogelijkheden, neem contact met mij op en maak de eerste (vrijblijvende) afspraak om alle mogelijkheden te bespreken.  

  Contact mij via Whats App

Wil je mij eerst wat beter leren kennen? Lees mijn andere blogs en volg mij op Instagram


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published