English

Het verhaal achter... deze custom made hanger


Hoe een nep roos een diamant redde en voor mega veel ontwerp inspiratie zorgde. 

Symbool voor de liefde

Rode rozen staan symbool voor de liefde.

Diamanten staan symbool voor de liefde.

Voeg deze twee samen en je krijgt diamant in een rozendoosje, dubbel zoveel liefde ;-) Dat is precies wat Susanne zo’n 16 jaar geleden kreeg van haar geliefde toen ze een jaar met elkaar verkering hadden. De bedoeling was dat ze van die diamant iets moois zou laten maken maarrr terwijl de jaren verstreken, carrière en kinderen voorrang kregen en er andere mooie juwelen bij kwamen belandde de diamant in het rozendoosje achter in een lade.

Het noodlot slaat toe

Een aantal jaar geleden sloeg het noodlot toe: in de woning van Susanne werd ingebroken en ze werd beroofd van al haar sieraden en dierbare juwelen. Alles hadden de dieven meegenomen, alles behalve...dat ene doosje in de vorm van een nep roos. Want ja zeg nou zelf: een nep roos waarom zou je die meenemen? Wat de dieven niet wisten is dat in diezelfde roos een mooie diamant verstopt zat. Een diamant die al jaren wachtte om tot een bijzonder sieraad verwerkt te worden. Alleen tot op de dag van vandaag was dat er niet van gekomen.

De opdracht

Zo kwam het dat Susanne op een dag bij mij aanklopte. Ze herkende mijn passie voor sieraden met een verhaal: wellicht dat ik iets moois van haar diamant kon maken? Met veel plezier ging ik voor haar aan de slag. Ik kreeg de roos met daarin de diamant. Elke keer als ik de diamant eruit pakte om hem te bekijken, op te meten of  inspiratie op te doen was daar dat doosje. Die roos als redder van de diamant, die roos en die diamant: die hoorden bij elkaar. Ik was er door geïntrigeerd en geïnspireerd: wat nou als ik een hanger vorm geef in de vorm van een roos?

Het ontwerp

Een golf inspiratie overspoelde mij. Ik ging aan de slag met schetsen. Ik schetste verschillende rozen in een geometrische en grafische stijl.  Al snel pakte ik de computer erbij om deze schetsen ook 3D uit te werken, verschillende rozen zagen het licht.


Eerste schets van het latere ontwerp

De 3D computer tekening van het ontwerp


Tijdens de eerste ontwerp bespreking met Susanne was het wel even spannend wat zij van deze invalshoek zou vinden: lag het er niet té dik bovenop? Gelukkig was ze net zo enthousiast over het idee als ik: het klopte gewoon! Toen ik het ontwerp verder uitgewerkt had heb ik een proefmodel gemaakt in plastic. Alle details waren uitgedacht en Susanne ging akkoord het final design.

Het plastic proefmodel

Het resultaat

Het was tijd de hanger te gaan maken in mijn atelier. Het resultaat zie je hieronder: een mooie hanger met een bijzonder verhaal.

Heb jij ook een bijzonder verhaal wat in een mooi sieraad gemaakt mag worden?

Graag maak ik een bijzonder sieraad voor jou, een sieraad met betekenis. Lees hier meer over custom made sieraden. Neem contact met mij op of stel al je vragen via Whats App. Wie weet zie ik je binnenkort voor een kopje koffie in mijn atelier! 

  Contact mij via Whats App

 


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published