Nederlands

Bijzonder sieraad speciaal voor jou gemaakt


Custom made sieraad ebbenhout goud hanger
Laat een sieraad maken dat niemand anders heeft, gebaseerd op jouw verhaal en wensen. Uniek, persoonlijk en speciaal voor jou gemaakt. 

Waarom een custom made sieraad?

Jij wilt jezelf (of je geliefde) een bijzonder sieraad kado geven. Een sieraad helemaal naar wens en speciaal voor jouw ontworpen en gemaakt. De vormgeving van dit sieraad wordt gebaseerd op jouw verhaal en wensen zodat je een persoonlijk en uniek sieraad krijgt. Dit sieraad draag je de rest van je leven vol trots. Laat dát nou precies mijn missie zijn. Ik geloof namelijk dat het mooiste sieraad; een sieraad is dat je nooit meer af wilt doen! 

Plus ring goud met saffier

Ik help je bij het vormgeven van jouw unieke sieraad. De Lasand belofte: 

 Jij krijgt een bijzonder en uniek sieraad met persoonlijke details in vormgeving en materiaal. Dit sieraad wordt speciaal voor jou gemaakt.
Je krijgt van mij advies en begeleiding wat betreft stijl, edelstenen, materialen en draagcomfort. Zodat we samen jouw droom sieraad ontwerpen. Ik denk met je mee en help je bij het maken van keuzes.
Je krijgt keuze uit bijzondere duurzame edelstenen.
Ik neem je mee in het design proces door middel van schetsen en een 3D print proefmodel
Het sieraad is handgemaakt met de nieuwste technieken. Ik combineer ambachtelijke technieken met 3D printen en laser gravure. 
Ik werk met hoogwaardige materialen: jouw sieraad moet een leven lang gedragen en gekoesterd kunnen worden. Jouw sieraad wordt gemaakt van gerecycled duurzaam goud of jouw eigen oude goud. 
Ik hecht veel waarde aan een goede service en communicatie. Ik heb ik mijn proces efficiënt ingedeeld en is het mogelijk om bij mij ‘s avonds een afspraak te maken. Ik streef naar een onvergetelijke ervaring van het laten maken van jouw custom made sieraad!

custom made ring met citrien edelsteen

Mijn klanten zeggen dit:

Review van Geertje over haar custom ring:

"Het custom proces met Sandra ging simpel en makkelijk. Het eerste gesprek was heel prettig, dat ging vooral over wat ik wilde. Ik had twee duidelijke wensen: het moest iets worden met een citrien edelsteen en het moest in een moderne strakke stijl. In de tweede afspraak zag ik de ontwerpen voor de ring, mijn wensen waren perfect vertaald naar gave designs. Dit was precies wat ik in gedachten had!
Citrien ring aan hand
Het moeilijkste was om te kiezen tussen de verschillende ontwerpen. Omdat de ontwerpen zo mooi waren, maar ook omdat het toch wel een grote stap is. Je komt bij jou omdat je iets wilt wat uniek is en past bij het plaatje dat je in je hoofd hebt. Iets wat nog niet bestaat, maar als het goed is precies aansluit bij wat jij wilt. Door een 3D print van plastic kreeg ik een goed beeld van hoe de ring ging worden en durfde ik de knoop door te hakken.

Ik ben blij dat ik gekozen heb voor een custom design. Nu heb ik een ring die uniek is, die niemand anders heeft en die precies is wat ik zocht. Ook al wist ik zelf nog niet zo goed hoe dat eruit zag! Ik ben er superblij mee en elke keer als ik naar mn hand kijk, word ik er weer blij van. Ik draag de ring elke dag en voel me kaal zonder. Hij geeft me elke keer een beetje zon als ik naar mijn vinger kijk!"

 

 Voor wie is dit?

Custom made sieraden zijn niet voor iedereen. Dit is iets voor jou als je waarde hecht aan:

 • Originaliteit. De 'standaard' vind je vaak saai. 
 • Kwaliteit. Jij wilt dit sieraad een leven lang met plezier dragen.
 • Service. Jij wilt duidelijke communicatie en een geweldige ervaring.
 • Design. Jij bent een designliefhebber. 

Dit is niet iets voor jou wanneer je...

 • ...een 'standaard' sieraad van de juwelier wilt, 'standaard' sieraden zijn er al genoeg, ik ga voor persoonlijk en uniek.
 • ...een sieraad uit een grote doos met sieraden wilt uitzoeken. Ik werk in opdracht dus dat betekent dat elk sieraad speciaal voor de klant gemaakt wordt. Ik heb wel verschillende collecties van Lasand sieraden die in het echt bekeken kan worden. Aan de hand van deze collecties leg ik je uit wat de mogelijkheden zijn en bespreken we verschillende stijlen.

  Wie ben ik?

  Sandra Bruil Designer Jewellery

  Ik geloof dat het mooiste sieraad een sieraad is dat je nooit meer af wilt doen. Het is je zo dierbaar dat je het het liefst elke dag draagt.

  Ik ben opgeleid als industrieel ontwerper en edelsmid. Ik zie sieraden als draagbaar design. De ambacht van het edelsmeden staat voor mij voor kwaliteit, aandacht en originaliteit.

  Een van de redenen dat ik sieraadontwerper ben geworden is omdat sieraden zo veel betekenis hebben. Je draagt een sieraad letterlijk dicht bij je en het heeft veel emotionele waarde. Je hebt het van een dierbaar persoon gekregen, er zit een bijzonder verhaal achter of het staat symbool voor een speciale gebeurtenis in je leven.

  Het is mijn missie om tijdens de vormgeving van een custom made sieraad al na te denken over deze betekenis en emotionele waarde die het sieraad zal krijgen. Wie zal het gaan dragen en welke betekenis zal het sieraad hebben voor de drager? Zo versterkt de vormgeving de betekenis van het sieraad.
  Goudsmid Sandra Bruil achter werkbank
  Dit custom design proces is altijd erg tof. Inspiratie voor mijn ontwerpen krijg ik van jouw input als klant. Ik vind het daarom belangrijk om mijn klanten te leren kennen zodat ik echt iets maak wat perfect bij ze past. Voor mij is het een uitdaging om naar de kern te gaan van wat je echt wil.

  Het grootste compliment wat ik van een klant gekregen heb is dat het sieraad wat ik voor haar gemaakt heb precies is wat ze zocht en waar ze van droomde. Ook al wist ze zelf nog niet hoe dat eruit zou zien.

  Hoe gaat het in z'n werk?

  Design consult & Intake

  Week 1, afspraakduur 1 uur

  Het design consult is ons eerste gesprek. In dit gesprek bespreken we jouw wensen en krijg je advies over vormgeving, materialen, stijlen en opties. Dit gesprek vindt plaats in mijn atelier in Nijmegen en is geheel vrijblijvend.

  De opdrachtbeschrijving

  Week 2, document

  De week erna krijg je de opdrachtbeschrijving met hierin jouw wensen en uitgangspunten voor het ontwerp. Er wordt om een aanbetaling gevraagd van 50%

  De ontwerpbespreking

  Week 5, afspraakduur 1 uur, document en 3D print

  Ik heb de vormgeving van jouw sieraad uitgewerkt in het ontwerpdocument. Hierin staan schetsen en details van het ontwerp. Tevens maak ik een 3D geprint prototype in plastic. Naar aanleiding van jouw feedback verfijn ik het ontwerp.

  Het definitieve ontwerp

  Week 6, document

  Het definitieve ontwerp voor jouw sieraad is vastgelegd in het ontwerpdocument. Na akkoord ga ik jouw sieraad maken in mijn atelier. Het maakproces is intensief en duurt gemiddeld 8 weken. Ik gebruik ambachtelijke technieken samen met 3D printen en lasergraveren.

  Gravure + Keuring door Waarborg

  Week 12

  Als jouw sieraad bijna af is wordt deze gekeurd door de Waarborg Holland. Zij keuren het metaal op gehalte en slaan het meesterteken in het sieraad. Evt. wordt het sieraad gegraveerd met een persoonlijke boodschap. 

  Jouw sieraad is klaar!

  Week 14, hét SIERAAD

  Rond week 14 maken we een afspraak dat je jouw sieraad kan komen ophalen. Je krijgt hem mee in een mooi juwelendoosje van Lasand. Mocht je het sieraad eerder nodig hebben: bespreek dit dan met mij, dan kijk ik wat er mogelijk is. 

  Wat kost een custom made sieraad?

  De prijs van een custom made sieraad wordt beïnvloed door meerdere factoren:

  • De afmetingen van het sieraad. Immers hoe meer materiaal er in het sieraad zit hoe hoger de prijs. Ook maakt het uit of je kiest voor 14 karaats goud of 18 karaats goud. 
  • De waarde van eventuele edelstenen. De waarde van edelstenen hangt onder andere af van het type edelsteen, het caraat gewicht en de slijping van de edelsteen.
  • Het ontwerp van het sieraad en de techniek om het te maken. 

  De prijs van een custom made sieraad hangt dus helemaal af van de opdracht  en jouw wensen. Dit zal altijd een maatwerk offerte zijn. Om je toch een idee te geven heb ik hieronder visueel weergegeven waar je ongeveer aan moet denken kwa prijs en afmetingen voor 14 karaat geelgoud. Prijzen van Custom Made sieraden

  "Oud goud" of "eigen goud" verwerken in een nieuw sieraad

  Het is mogelijk om het goud van jouw oude sieraden te hergebruiken in een nieuw sieraad. Er zijn 2 opties:

  1. Ik smelt je oude sieraden en gebruik het goud om er een nieuw sieraad van te maken. 
  2. Ik hergebruik oude elementen van het sieraad en verwerk deze in het nieuwe sieraad.  

  Vanwege de ontwerpuren en maakkosten geldt voor een sieraad gemaakt van "oud goud" een minimum prijs van €1000.

  Er wordt altijd een offerte op maat gemaakt. Je krijgt per gram ingeleverd goud een korting op de kosten van het nieuwe sieraad. Deze korting hangt af van de goudprijs en is zo rond de €16 per gram ingeleverd goud.  

  "Nu heb ik een ring die uniek is, die niemand anders heeft en die precies is wat ik zocht. Ook al wist ik zelf nog niet zo goed hoe dat eruit zag!"

  "Met haar vakkennis en creatieve blik heeft ze mijn idee vorm gegeven tot een prachtig ontwerp."

  "Het proces dat we met Sandra doorliepen was erg prettig: helder én creatief."

  "Er wordt daadwerkelijk met je wensen aan de slag gegaan, niets lijkt onmogelijk!" 

  verlovingsring witgoud met peper en zout diamant

  Zet de eerste stap

  Het is mijn passie om jouw wensen te vertalen naar een bijzonder sieraad. Een sieraad wat je nooit meer af wilt doen en vol trots draagt. Graag denk ik met je mee en help ik je bij het vormgeven van jouw sieraad. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en wensen. Boek nu een bezoek aan mijn atelier of neem contact met mij op om te bekijken of wij een match zijn en ik iets moois voor je mag maken! 

    Boek Nu Een Bezoek Aan Het Atelier 

  Tot ziens in mijn atelier!

  Groet!

  Sandra

  Goudsmid Sandra Bruil in atelier

   Sandra Bruil in atelier