English

Het verhaal achter... deze trouwringen


De worskhop

Enthousiast zitten ze voor me: Hanna en Loek. Ze zijn op zoek naar unieke trouwringen, anders dan de standaard. Hoe dat er precies uit moet komen te zien? Dat weten ze nog niet en hopen ze te ontdekken tijdens de workshop “Ontdek Jullie Ideale trouwringen”. 

Hierboven zie je het Creative Canvas wat we samen invullen tijdens de workshop "Ontdek Jullie Ideale Trouwringen". 

We beginnen de workshop met een beschrijving van ieders persoonlijke “stijl” en bekijken veel verschillende ringen die ik in het verleden heb gemaakt. Wat vinden ze mooi en wat niet, wat spreekt aan en waarom?

Ze zien een ring met een interessante structuur: “he die structuur doet me denken aan golfjes in het zand bij laag water”. Een mooie omschrijving. Goh hebben jullie wat met het strand en de zee vraag ik? Jazeker vertellen ze. Ze komen er graag om te ontspannen en te wandelen. Loek heeft Hanna zelfs ten huwelijk gevraagd op het strand.

Het gesprek verschuift van het kopje “stijl” op het creative canvas naar “symboliek” en we praten verder. Hoe ze tegen het huwelijk aankijken en tegen hun relatie. Al pratende ontdekken we dat eb en vloed en golven wellicht als inspiratiepunt kunnen dienen voor het ontwerp van de ringen. 

De ontwerp bespreking

Dan ga ik aan de slag met het ontwerp. Ik werk diverse ontwerpen uit. Tijdens de ontwerpbespreking bespreken we deze ontwerprichtingen. Eentje springt er voor hen meteen uit: de ring met 3 golvende lijnen, met hoog en laag en eventueel met twee kleuren goud.

Hierboven zie je het 3D ontwerp van de ring met twee kleuren goud. Tijdens de ontwerpbespreking worden dit soort schetsen getoond.  

Het prototype

Met hun feedback verfijn ik het ontwerp verder en maak ik de prototypes van de trouwringen. Deze proefmodellen maak ik in zilver en messing. Tijdens de prototype meeting zijn ze er snel over uit: dit worden hun trouwringen! Ik mag ze gaan maken van goud. 

Hierboven zie je de uiteindelijke trouwringen in het midden gemaakt van geel en witgoud met de proefmodellen op de achtergrond van zilver en messing. 

Het maakproces

Hieronder zie je een filmpje van het maakproces in mijn atelier. 

Klaar!

En dan zijn ze af. Ze komen de ringen ophalen en willen ze het liefst meteen aanhouden. Ik stop ze in een mooi doosje en we nemen afscheid. Nog even wachten tot ze de ringen vol trots kunnen dragen ;-)

Willen jullie ook unieke en persoonlijke trouwringen?

Kom langs in mijn atelier om de gratis Workshop "Ontdek Jullie Ideale Trouwringen" te volgenDruk op de knop hieronder om er meer over te lezen en de workshop te boeken wanneer het jullie uitkomt!

  Gratis Workshop "Ontdek Jullie Ideale Trouwringen" 


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published