English

Wat doe je met de trouwringen na overlijden partner?


Na het overlijden van je partner komt er veel op je af. Je wordt die eerste weken geleefd door alle zaken die op je af komen. Daarna wordt het ineens erg stil. Je kijkt naar je hand en ziet je trouwring op zijn vertrouwde plek zitten. De ring waarmee je je verbonden voelt met je partner, die voelt nu anders. Je wilt hem niet af doen maar... het klopt niet meer. Het voelt dubbel: verbonden maar ook veel gemis en verdriet. Daarnaast zit je met de ring van je partner, die ligt nu in een doosje in de kast. Wat doe je met jullie trouwringen nu je partner is overleden?

Vijf opties wat je kan doen met trouwringen na overlijden partner

Er zijn verschillende opties die je kan overwegen en die je steun kunnen geven in deze moeilijke tijd. 

  • Je kan jullie trouwringen door een goudsmid laten transformeren tot een gedenksieraad voor jezelf. Dit kan een HerinnerRing zijn waarin jullie verhaal terug komt in de vormgeving van de ring. Met een HerinneRing of een ander gedenksieraad (hanger, armband) blijven de herinneringen tastbaar en draag je ze dicht bij je. 
  • Je kan de trouwringen gebruiken om een zogenaamd as-sieraad te laten maken. In deze sieraden wordt as van de overleden persoon zichtbaar of onzichtbaar verwerkt in het sieraad. Wist je dat je zelfs een diamantje kan laten maken van de as? 
  • Je kan de ringen doorgeven aan je kinderen. Mochten zij later gaan trouwen dan kan het goud van jullie ringen gebruikt worden voor de nieuwe trouwringen, een mooie gedachte.
  • Een andere optie is om er voor je kinderen een mooi herinnering sieraad van te laten maken. Bijvoorbeeld met het handschrift of vingerafdruk van je overleden partner. Zo dragen zij altijd een tastbaar stukje van papa of mama met zich mee.
  • Tot slot kan je ook besluiten om iets geheel nieuws te laten maken van het goud. Je kan de ringen om laten smelten en laten vermaken tot een geheel nieuw sieraad, een sieraad dat staat voor veerkracht en vertrouwen in de toekomst. 

Wat je aanspreekt en wat bij je past is voor iedereen anders. Doe vooral wat voor jou goed voelt en neem de tijd. Wanneer je stappen gaat zetten met jullie oude trouwringen kan dat confronterend zijn. Het is immers een nieuw stapje in het rouwproces.  

Kan ik iets voor jou betekenen?

In mijn atelier transformeer ik regelmatig oude trouwringen naar een herinnering sieraad. Ondanks de verdrietige aanleiding vind ik dit een van de mooiste opdrachten om voor iemand te mogen maken. Ik help je graag met het vormgeven van jouw persoonlijke tastbare herinnering. 

Neem contact met me op om de eerste (vrijblijvende) afspraak te maken.

  Contact mij via Whats App


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published