English

Wat kost een verlovingsring?


De ene verlovingsring is waardevoller dan de ander. Welke factoren spelen nou een rol bij de prijs van een verlovingsring? Ik leg het je graag uit.

Bijzondere verlovingsringen

De factoren die de prijs van een verlovingsring beïnvloeden:

  • De gebruikte materialen: soort, kwaliteit en hoeveelheid. 
    • Het soort materiaal speelt een grote rol in de kostprijs van een verlovingsring. Je betaalt meer voor een gouden ring dan voor een zilveren ring. 
    • De kwaliteit en zeldzaamheid van het materiaal: een diamant is meer waard dan een zirkonia.
    • De hoeveelheid materiaal: een massieve ring kost meer dan een holle ring en een grote edelsteen kost meer dan een kleine edelsteen.
  • De kwaliteit van het ontwerp speelt ook een rol bij de kostprijs van een verlovingsring. Een origineel ontwerp is meer waard dan een standaard ontwerp. Hoe unieker het ontwerp hoe langer erover nagedacht is en hoe langer het duurt om te maken, dat zie je terug in de prijs.
  • Hoe de ring gemaakt wordt heeft ook invloed op de prijs. Een ring uit de fabriek kost minder dan een handgemaakte ring door een goudsmid.
  • Tot slot wordt de prijs beïnvloedt door de aandacht en service die je als klant krijgt bij het uitzoeken ervan. Moet je snel een ring kiezen uit een grote bak vol ringen of heb je meerdere afspraken met een designer voor een ring die speciaal voor jou gemaakt wordt? Het verschil in service zie je terug in een hogere of lagere prijs. 

 

Bijzondere verlovingsring calchedoon

Weet dus wat je belangrijk vindt in een verlovingsring en waarvoor je wilt betalen.

"Uiteindelijk betaal je voor kwaliteit en ervaring."

Ik vergelijk het altijd met een kopje koffie: wil je een verse koffie in een koffiespeciaalzaak of een instant koffie van de koffieautomaat in de kantine? Ben je benieuwd welke ervaring je bij mij kan verwachten? Lees dan de ervaringen van klanten die je voor zijn gegaan.

Graag nodig ik je uit in mijn atelier om alle mogelijkheden van een verlovingsring te bespreken. Dit 1e design consult is gratis en je krijgt er een heerlijk kopje koffie bij! Stel al je vragen via Whats App en maak de eerste (vrijblijvende) afspraak om alle mogelijkheden te bespreken.  

  Contact mij via Whats App

Gaat je dit nog iets te snel en wil je mij eerst beter leren kennen? Volg mij dan op Instagram of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

Lees ook mijn blog '5 tips voor een bijzondere verlovingsring'. 


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published