Privacy verklaring


COOKIE- & PRIVACYVERKLARING

Allereerst

Lasand doet niets geks met je gegevens en zal ze al helemaal niet verkopen. Voor de werking van de website wordt gebruik gemaakt van een aantal diensten en plugins van derden. De informatie hieronder gaat daarom vooral over de diensten waar Lasand gebruik van maakt en wat zij mogelijk met de verworven informatie doen.

Cookies

Voor een zo goed mogelijke werking van deze website worden cookies gebruikt. In deze verklaring leg ik je graag uit wat cookies zijn, welke cookies ik gebruik en waar deze cookies voor dienen.

Wat zijn cookies

Een cookie is een klein bestandje dat door deze website wordt meegestuurd en door jouw browser op de harde schijf van je computer wordt geplaatst. De informatie die in de cookie is opgeslagen kan weer naar deze website teruggestuurd worden, wanneer je de website opnieuw bezoekt. Dit doe ik om jouw bezoek aan mijn website nóg makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies verzamelen de door mij ingeschakelde diensten van derde partijen informatie over jou en jouw internetgedrag binnen (en mogelijk ook buiten) mijn website. Met deze informatie passen ik en derde partijen content of advertenties aan jouw interesses en profiel aan. Daarnaast is het dankzij cookies mogelijk informatie van mijn website te delen via social media.

Functioneel(verplicht) & User Experience

Cookies die ervoor zorgen dat mijn website naar behoren functioneert, tevens worden deze gebruikt voor anonieme website statistieken. Met de informatie van deze cookies kan ik mijn website verbeteren.

Social media cookies & Advertentiecookies

Ik maak gebruik van social media cookies zodat je de inhoud van mijn website kan delen via social media kanalen. Daarnaast kunnen deze cookies je website gedrag monitoren en gebruiken social media kanalen deze informatie voor profiling en tracking van bezoekers. Hiermee kan ik jou relevante advertenties van Lasand tonen.

Grondslag toestemming

Door toestemming te geven, via de cookie banner, ga je akkoord met het plaatsten van deze cookies en het verzamelen van data door diensten van derden en gebruik van mijn website. Je hebt het recht de toestemming weer in te trekken.

Welke cookies zijn dit concreet?

Google Analytics

Omdat ik graag wil weten hoe mijn bezoekers de website gebruiken, zodat ik het gebruik van de website kan optimaliseren, gebruik ik Google Analytics. Via deze website worden er daarom cookies van Google geplaatst. De informatie die hiermee wordt verkregen analyseert Google. De informatie wordt zo goed mogelijk geanonimiseerd. Ik kan je niet persoonlijk herleiden. Google zal de verkregen informatie enkel met derden delen wanneer zij hiertoe wettelijk verplicht worden of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Google is een Amerikaans bedrijf. De verzamelde informatie wordt op Amerikaanse servers opgeslagen. Google conformeert zich aan de EU-US Privacy Shield principes.

Social Media: buttons & pixels

Je kan berichten op deze website delen via social media. Dit kan doormiddel van een aantal social media buttons. Daarnaast adverteer ik via social media zoals Facebook, Instagram en LinkedIn. Om gerichte advertenties aan de voor mij relevante doelgroep te tonen maak ik gebruik van de facebook pixel en LinkedIn insight Tag. Deze pixels tracken je gedrag op mijn website. Facebook en LinkedIn gebruiken deze informatie ook voor eigen doeleinden. De meeste social media kanalen werken met cookies en houden zich aan de EU-US Privacy Shield. 

Van de volgende social media kanalen gebruiken ik de buttons:

  • Pinterest

Van de volgende social media kanalen gebruiken ik de pixels/ tags:

  • Facebook pixel (geldt ook voor Instagram)
  • Linkedin Insight Tag

Overige Cookies

Ik maak gebruik van de volgende diensten van derden.

  • Shopify. Dit is het platform waarmee ik mijn webshop heb gebouwd. Shopify maakt gebruik van cookies voor functionele en analytische doeleinden.
  • Mailchimp. Dit is een dienst waarmee ik mijn nieuwsbrieven verstuur. Alleen wanneer jij bewust mij jouw persoonsgegevens (naam en email) geeft, door je in te schrijven op mijn nieuwsbrief, ontvang ik deze gegevens. Anonieme gegevens over het openen van de nieuwsbrief en klikgedrag in de nieuwsbrief worden verzamelt en geanalyseerd door Mailchimp. 
  • Vimeo. Op dit platform staat mijn bedrijfsfilm. Vimeo verzamelt analystische data.

Privacy Verklaringen Derden

Lees de privacy verklaringen van de respectievelijke social media kanalen en diensten van derden om te weten wat zij met de verzamelde informatie doen en hoe lang zij deze bewaren. Van deze diensten van derden ontvang ik geen IP-adressen of andere persoonsgegevens.

Door mij toestemming te geven, via de cookie banner, ga je akkoord met deze tracking door derden. Wil je niet getrackt worden dan raad ik je aan je social media profielen te verwijderen, niet van google services gebruik te maken of via een incognito browser mijn website te bezoeken.

Uitschakelen en verwijderen

Wilt je cookies uitschakelen of verwijderen? Dit kan je doen via je browserinstellingen. Gebruik eventueel de help-functie van je browser om te achterhalen hoe je dit kunt doen.

Verzamelde informatie

  • Ik ontvang geen IP-adressen of andere persoonsgegevens van deze diensten van derden.
  • Neem je contact met mij op dan sla ik de door jou opgegeven naam en het door jou gebruikte e-mailadres op.
  • Vraag je een offerte aan of word je klant van Lasand dan worden je naam en contactgegevens opgeslagen.
  • Wanneer je klant bij mij bent verwerk ik jouw gegevens in een cloudbased CRM systeem (grondslag 'overeenkomst'). Deze gegevens worden zolang als nodig bewaard.
  • Wanneer je klant bij mij bent ben ik wettelijk verplicht een aantal van jouw gegevens op de factuur te zetten. Dit zijn je naam en adres. Ik ben wettelijk verplicht deze facturen 7 jaar digitaal en analoog (papier) te bewaren: de bewaarplicht. Jouw analoge factuur staat in een kast met een slot erop. Jouw digitale factuur staat op mijn persoonlijke computer en wordt niet gedeeld of openbaar gemaakt. (Grondslag Wettelijke verplicting)
  • In gmail verwerk ik mijn mail. Alle emails worden na 10 jaar verwijderd voor zover dat niet al eerder gebeurd. (Grondslag Overeenkomst)
  • Acuity sheduler: wanneer je een afspraak inplant via Acuity Sheduler krijg ik via de mail gegevens van jou via hen, dit zijn de datum van de afspraak, jouw naam en email adres en eventuele aanvullende informatie ingevuld door jouw als antwoord op de vragen. Deze informatie bewaar ik zolang als nodig. (grondslag 'overeenkomst')

Deze (mogelijke) persoonsgegevens verwerk ik.

  • Voor- en Achternaam
  • Adres
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer (vast en mobiel)
  • Skypenaam (indien van toepassing)
  • Social media accountnamen
  • Klantnummer en factuurnummer 

Hoe kom ik aan jouw persoonsgegevens?

Ik heb bovenstaande persoonsgegevens van jouzelf verkregen of in openbare bronnen verkregen (social media).

Doeleinden

Ik verwerk je persoonsgegevens alleen wanneer dat volgens de AVG en UAVG mag en voor de doeleinden die ik hieronder beschrijf.

Reacties

Als je een reactie op mijn website achterlaat, onder een blogpost of een recensie bij een product, dan staat de door jou ingevulde naam op mijn website. Dit laat ik in principe oneindig staan, tenzij de blogpost of het product van de website verdwijnt of wanneer jij een verwijderingsverzoek bij mij indient. Ik heb een gerechtvaardigd belang om deze reacties te laten staan, met name wanneer er ook weer antwoord is gegeven, door mij of een derde, op jouw reactie.

Contact

Heb je contact met mij opgenomen, per telefoon, e-mail, contactformulier, WhatsApp of social media, dan heb ik van jou gegevens ontvangen. Deze verwerk ik om te kunnen reageren op jouw bericht. Ik bewaar de gegevens maximaal 5 jaar, om bijvoorbeeld te kunnen zien wanneer we voor het laatst contact hebben gehad, waar dat over is gegaan en hoe je toen reageerde. Het is in mijn gerechtvaardigd belang om dat te weten, zodat ik je beter kan helpen en beter prioriteiten kan stellen.

Nieuwsbrief

Ik stuur je graag een nieuwsbrief, omdat je klant bij mij bent of omdat je jezelf hebt ingeschreven. Ik verwerk daarom je naam en e-mailadres om je informatie en nieuws te kunnen sturen. Ik bied onder elke nieuwbrief de mogelijkheid aan om je uit te schrijven. Ik bewaar je gegevens voor dit doeleinde, totdat je je hebt uitgeschreven.

Offertes

Vraag je bij mij een offerte op, dan verwerk ik je persoonsgegevens om een gerichte offerte te kunnen sturen. Ik bewaar offertes 8 jaar. Dit is de wettelijke administratieplicht om aan te kunnen tonen wat er aan een factuur vooraf is gegaan. Daarnaast bewaar ik de offertes graag zelf, om te kunnen zien of je eerder bij mij al eens een offerte hebt gevraagd en wat de inhoud daarvan was.

Overeenkomst

Behalve om offertes en facturen te kunnen sturen heb ik soms je gegevens nodig om de overeenkomst zelf uit te kunnen voeren. Deze gegevens verwerk ik dan in elk geval gedurende de overeenkomst en zolang de verjaringstermijn niet is verstreken.

Facturatie

Als je mij een opdracht hebt gegeven, dan verwerk ik de gegevens die noodzakelijk zijn voor de uitvoering van die opdracht. Dat zijn in elk geval je naam en e-mailadres en overige gegevens die noodzakelijk zijn om een correcte factuur te kunnen versturen. Bij betaling zal ik bovendien te zien krijgen van welke rekening dit komt en wie de rekeninghouder is. Ik bewaar offertes, facturen en betaalgegevens 8 jaar.

Gerechtvaardigd belang

In sommige van bovenstaande gevallen heb ik een gerechtvaardigd belang om gegevens te verwerken. Ik heb bijvoorbeeld het belang om mijn eigen bewijspositie en rechtspositie te bewaken, afgewogen tegen het privacybelang van de persoon waarvan de persoonsgegevens op basis van deze grondslag verwerk worden. Ik zal daarbij niet meer gegevens verwerken dan nodig is om mijn doel te bereiken en mijn gerechtvaardigde belangen te waarborgen.

Doorgifte

Ik deel jouw gegevens met de volgende derden, waaronder deze verwerkers:

  • Hosting van website
  • Shopify
  • CRM systeem
  • Boekhouder
  • Mailservers
  • Telefoondiensten
  • Betaaldiensten
  • Bezorgdiensten 

Doel

De verzamelde gegevens worden enkel gebruikt om contact op te kunnen nemen, zoals het beantwoorden van vragen of toezenden van documenten. Je ontvangt alleen de nieuwsbrief wanneer jij je hier expliciet voor hebt ingeschreven. Persoonsgegevens worden niet openbaar gemaakt of aan derden verstrekt, behalve voor zover ze worden opgeslagen op servers, waarvoor ik diensten van derden afneem.

Rechten

Je hebt het recht om inzicht, correctie, beperking en verwijdering van jouw gegevens te vragen. Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens. Je hebt recht om je toestemming in te trekken. Heb ik je gegevens voor een bepaald doel verkregen op basis van jouw toestemming, dan mag je deze toestemming te allen tijde intrekken. Het intrekken van de toestemming doet geen afbreuk aan de rechtmatigheid van de verwerking vóór de intrekking.

Ik verwerk echter geen persoonsgegevens door middel van de geplaatste cookies. Ik heb geen invloed op het gebruik van de cookies door de social media kanalen. De gegevens die ik door middel van Google Analytics verkrijg zijn niet tot individuele personen herleidbaar.

Lasand Jewellery
S.C.W. Bruil
T +31 6 19836971
sandra@lasandjewellery.com
www.lasandjewellery.com
KVK: 5598251