Nederlands

Bijzondere trouwringen kopen waar begin je?


Bijzondere trouwringen kopen

Voor veel mensen zijn de trouwringen één van de eerste serieuze sieraad aankopen in hun leven. Een trouwring is niet zomaar een ring, deze draag je voor de rest van je leven. Dus dan wil je graag een mooie en bijzondere ring. Waar begin je je zoektocht? De hele praktische vraag: waar vind je trouwringen? Ik vertel het je graag in deze blog zodat je goed voorbereid op zoek kan naar jullie ideale trouwringen.

Grofweg gezegd hebt je twee opties: bij een juwelier of bij een goudsmid.

Een juwelier heeft een uitgebreide collectie standaard trouwringen op voorraad. Dit zijn trouwringen van de wat grotere merken die middels een efficiënt geautomatiseerd proces gemaakt worden. Bij een juwelier wijs je een ring aan uit de vitrine, past hem, betaalt hem en neemt hem direct mee. Sommige juweliers hebben zich gespecialiseerd in trouwringen en bij hen kan je middels een computerprogramma je ring zelf samenstellen uit standaardcomponenten.

Een goudsmid of edelsmid heeft vaak een wat uitgesprokener stijl en maakt bijzondere en originele trouwringen. Het aantal (pas)voorbeelden is beperkter want jullie ringen worden speciaal voor jullie gemaakt. Een groot voordeel is dat de goudsmid de ringen specifiek voor jullie ontwerpt. De goudsmid neemt uitgebreid de tijd om erachter te komen wat jullie willen en neemt jullie mee in het ontwerpproces met schetsen en evt een proefmodel. Dat maakt een bezoek aan de goudsmid ook meteen een stuk persoonlijker en een leuke ervaring.

Bij beide opties geldt dat er natuurlijk onderling ook veel verschil tussen de aanbieders zal zitten. De ene juwelier focust zich op het hoge segment en de ander op het lage segment. Bij goudsmeden zal je veel verschil zien in stijl en ‘handtekening’. Ben je benieuwd welk type ring bij jou past? Lees mijn blog 'Welk type trouwring past bij jou?'

Een ander belangrijk punt voordat je op zoek gaat naar jullie ideale trouwringen is om je budget te bepalen. Hoewel dat vaak gedacht wordt is een goudsmid niet duurder dan een juwelier. Je vindt goudsmeden en juweliers in elk segment van de markt: hoog en laag.

Tot slot nog dit: ook kwa levertijd is het handig om op de hoogte te zijn van het verschil tussen een juwelier en een goudsmid. Trouwringen bij een goudsmid zijn maatwerk en worden door de goudsmid ‘from scratch’ voor jullie gemaakt. Reken kwa levertijd voor een ring van een goudsmid op minimaal 6 weken. Een juwelier heeft vaak een voorraad en kan vaak relatief snel een nieuwe ring uit de fabriek bestellen. Reken bij een juwelier op een levertijd van 0-6 weken.

Wanneer je weet of je vooral bij juweliers wilt gaan passen of bij goudsmeden wilt gaan kijken is de eerste stap gezet. Het één sluit het ander niet uit, oriënteer je dus vooral zo breed mogelijk zodat jullie erachter komen wat jullie echt willen. Mocht je voor trouwringen van een goudsmid gaan lees dan ook mijn blog: “Trouwringen laten maken: 6 tips voor bijzondere ringen”.

Het is mijn passie om custom made trouwringen te maken. Stel al je vragen via Whats App en maak de eerste (vrijblijvende) afspraak om alle mogelijkheden te bespreken.  

  Contact mij via Whats App

Gaat je dit nog iets te snel en wil je mij eerst beter leren kennen? Volg mij dan op Instagram of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd