Nederlands

Hoe bepaal je de ringmaat van je vriendin?


Hoe bepaal ik de ringmaat van mijn vriendin?Als je straks die ring om haar vinger schuift wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat de ring goed past. Niet dat ze hem met uitzinnig gezwaai en gewapper van haar hand zo de goot in lanceert. Hij moet goed om haar vinger zitten wanneer ze er mee pronkt bij familie en vrienden om het goede nieuws te delen.

Je hebt waarschijnlijk nog weinig ervaring met ringmaten. Je kan je vriendin daar nu ook niet meer ‘zomaar’ om vragen, ze mag natuurlijk niks door hebben. Je vraagt je nu waarschijnlijk af: hoe meet ik de ringmaat van mijn vriendin?

Daarom heb ik voor jou alle tips op een rij gezet waarmee je zorgt dat jouw verlovingsring straks de goede maat heeft.

  • De beste manier om achter haar ringmaat te komen is natuurlijk om haar ringmaat op te meten bij een juwelier of goudsmid. Ik doe dit met alle liefde voor je, maar omdat het waarschijnlijk een verrassing moet zijn moeten we een ander snood plannetje bedenken. Zoals bijvoorbeeld deze: zorg dat ze een keer gaat shoppen met een (ingelichte) vriendin. Ze gaan ‘toevallig’ ringen passen en de vriendin let goed op welke ring past.
  • De tweede manier om achter haar ringmaat te komen is om goed te kijken naar haar bestaande ringen. Welke ring draagt ze regelmatig? Kies een ring die haar goed lijkt te passen en meet de binnendiameter op met een schuifmaat. Meet de binnendiameter in mm met 1 getal achter de komma, bijvoorbeeld 17,3 mm. Let goed op dat het ook een ring is die ze om haar ringvinger draagt. Het heeft natuurlijk geen zin om een duimring op te meten wanneer haar verlovingsring om haar ringvinger moet komen.
  • Mocht je geen schuifmaat in huis hebben, maak dan gebruik van deze printbare pdf tool om een bestaande ring op te meten. Wees wel gewaarschuwd: dit is minder betrouwbaar en nauwkeurig dan een schuifmaat.
  • Tot slot nog: wees op je hoede voor touwtjes en tyraps om vingers: deze zijn vrijwel nooit accuraat omdat ze veel te flexibel zijn en daardoor een verstoord beeld geven. Het heeft daarom geen zin om tijdens haar slaap sneaky een touwtje om haar vinger te wikkelen.

De juiste ringmaat komt heel nauw. Maar laat dit je niet afremmen in je enthousiasme. Mochten we de ringmaat niet in een keer goed hebben dan kan ik hem na je aanzoek vermaken naar de juiste maat. Omdat ik al mijn ringen zelf maak in eigen atelier is er altijd wel een oplossing te vinden.

Heb jij nog een creatieve tip om achter de ringmaat van je vriendin te komen? Laat hem me weten in de comments hieronder. Ik ben altijd nieuwsgierig naar inventieve methodes ;-) En heb je nog vragen of wil je overleggen? Neem contact met me op en ik vertel graag alles over custom made verlovingsringen en ringmaten! Stel al je vragen via Whats App en maak de eerste (vrijblijvende) afspraak.  

  Contact mij via Whats App

 


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd