Nederlands

Mijn nieuwe project: one of a kind hangers met bijzondere betekenis


Foto Sandra Bruil

Persoonlijke ontwikkeling

In mijn vorige blog vertelde ik je een persoonlijk verhaal over hoe ik terug kijk op mijn eerste (fulltime) jaar als ondernemer in 2018. Daarin heb je kunnen lezen dat ondernemen af en toe best confronterend is. Vroeg of laat wordt je geconfronteerd met je eigen belemmerende gedachten en patronen. Ondernemerschap is daardoor voor mij één grote persoonlijke ontwikkelingsreis geworden, dát had ik niet gedacht toen ik me een aantal jaren terug inschreef bij de KvK!

Geniet van elke stap

Hexagon Ring witgoud roodgoud diamantConfessie: ik kan soms echt een doemdenker zijn. Als ik terug kijk op het afgelopen jaar 2018 zie ik dat ik met name het laatste halfjaar niet lekker in mijn vel zat. Ik maakte me zorgen en had veel negatieve gedachten. Ik was zo gefocust op mijn (omzet)doel dat ik vergat onderweg ernaartoe te genieten. Ik werkte zo hard dat ik niet genoot van de successen en alleen maar de dingen zag die nog niet zo gingen als dat ik wilde. Ik vergat te genieten van datgene wat me nou juist zoveel plezier brengt en waarom ik überhaupt ondernemer ben geworden: bijzondere sieraden ontwerpen met betekenis om zo mensen te raken.


Hierdoor ben ik nu heel bewust bezig met het proces. Het gaat niet om het doel van de reis, maar om de weg ernaar toe. Je kan maar beter genieten van elke stap die je zet want het moment dat je het doel behaalt duurt maar kort ;-) 

Nieuw project: one of a kind hangers

Naast de bloed, zweet en tranen ring heb ik een nieuw project opgezet waarmee ik terug ga naar de reden dat ik sieraden ontwerp: betekenis. Dit doe ik natuurlijk al veel in opdracht van klanten maar ik merkte de behoefte bij mezelf om het wat persoonlijker te maken. 

Daarom ben ik een nieuw passieproject begonnen: 'one of a kind' hangers met een bijzondere betekenis. De betekenis die ik geef aan deze sieraden komt voort uit mijn eigen persoonlijke ontwikkeling als ondernemer. Een gedachte, affirmatie of thema dat speelt en waarin ik me verdiep.

Schetsen voor de tweede hangerSchetsen voor de tweede hanger.

Het sieraad wordt zo voor mij een persoonlijke reminder met een bijzondere betekenis en boodschap. Ik weet zeker dat de thema's die ik hierin tegenkom voor meerdere mensen relevant zijn en dat ik niet de enige ben die af en toe zo'n reminder nodig heeft. Het lijkt me dus heel gaaf als deze one of a kind hangers gedragen gaan worden en de wereld in gaan. 

Volg het proces

Omdat het proces en niet alleen de uitkomst belangrijk is ben ik van plan het gehele proces per hanger vast te leggen. Dit doe ik in Instagram Stories en per hanger zal ik dit in de highlights vastzetten zodat je alles op een later moment terug kan kijken. Je krijgt zo het hele proces te zien: van eerste schets tot final design.

Follow The Fun Hanger

Follow the fun hanger

De bovenstaande ketting is de eerste in deze nieuwe reeks 'one of a kind' hangers. Dit is de Follow The Fun hanger. Zoals de naam al verklapt is deze hanger ontstaan vanuit de gedachte: "doe meer van dat wat je leuk vindt". Zoals je begrijpt: voor mij op dit moment heel relevant ;-) 

Laat me weten wat je hiervan vindt

Nu ben ik benieuwd: wat denk jij van sieraden met betekenis? Welke gedachten, affirmaties of thema's spelen op dit moment bij jou? Reageer in de comments, ik ben benieuwd naar jouw verhaal en wie weet ontstaat daar een nieuw ontwerp uit ;-)

 

Top foto: https://www.priscavisser.nl/

Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd