Nederlands

Mijn top 3 edelstenen als alternatief voor de standaard diamant in de verlovingsring


Soms wil je gewoon wat anders dan de standaard. Diamanten zijn mooi maar in al hun perfectie stiekem ook een beetje saai en onpersoonlijk. Daarom hier mijn lijstje met 3 edelstenen als alternatief voor de standaard diamant in je verlovingsring.

Maar eerst nog even dit: wanneer je een edelsteen uitzoekt voor een verlovingsring is het belangrijk om stil te staan bij de duurzaamheid van de steen. Je wilt dat de steen lang mooi blijft en niet snel beschadigt. Dat betekent dat helaas niet alle edelstenen geschikt zijn als verlovingssteen. Ik kijk naar hardheid en breukgevoeligheid van een edelsteen. De hardheid van een edelsteen geeft aan hoe gemakkelijk de steen krast. Dit wordt gemeten op de schaal van Mohs. Deze schaal geeft de relatieve hardheid van een materiaal weer. Relatief ten opzichte van de diamant die hardheid 10 heeft. Een diamant kan alleen gekrast worden door een andere diamant. Kwa breukgevoeligheid zit je nooit helemaal veilig: vrijwel alle edelstenen kunnen breken, ook diamant. Wel zijn diamanten en de andere edelstenen die ik hier noem minimaal breukgevoelig ten opzichte van andere edelstenen.

Nummer 1: dit is mijn absolute favoriete edelsteen: saffier

Saffieren in verschillende kleuren

Saffier heb ik leren kennen als een mooie donkerblauwe edelsteen met een paarse ondertoon. Maar wist je dat saffier in heel veel kleurschakeringen te verkrijgen is? Van oranje tot roze en lichtgroen. Dit maakt het een veelzijdige en ideale edelsteen. Ook de symbolische waarde van een saffier past mooi bij een verlovingsring: trouw, kracht en vriendschap.

Nummer 2: spinel, een onbekende maar oh zo mooie steen

Spinel in verschillende kleuren

Spinel benadert kwa duurzaamheid de saffier maar komt in weer net wat andere mooie kleuren. Zo bestaat er spinel van donker roze rood tot klaproosrood en in donker zeegroen blauw. Spinel heeft een hardheid van 8 en is net zoals saffier een edelsteen welke heel geschikt is voor in een ring. Spinel is niet zo bekend bij het groote publiek en dat maakt de prijs dan ook wat gunstiger dan saffier.

Nummer 3: de rustieke diamant, een echte diamant maar dan een tikkeltje eigenwijzer

Ok, dit is natuurlijk niet echt een andere edelsteen maar wel 100% anders dan de standaard diamant. Ik heb het over de zogenaamde peper en zout diamanten, ook wel grijze diamanten genoemd. Anders dan de perfecte diamant heeft deze diamant veel insluitsels en onzuiverheden. Officieel dus verre van ‘perfect’. Maar dát maakt ze nou juist zo interessant. Je blijft kijken naar de kleine imperfecties die een heel universum lijken te vormen. De breuklijnen in de diamant zorgen voor een prachtig regenboog effect en je ontdekt continue iets nieuws in de steen. Ook interessant is hun prijs die lager is dan bij kleurloze ‘perfecte’ diamanten. Oja en ook tof: je hebt ze in allerlei kleur variaties: geel, champagne en rood. Wil je meer weten over deze toffe diamanten, lees mijn blog 'wat zijn peper en zout diamanten of grijze diamanten?'

Graag help ik je de perfecte edelsteen voor je verlovingsring te vinden en ontwerp ik voor jou de perfecte ring. Stel al je vragen via Whats App en maak de eerste (vrijblijvende) afspraak om alle mogelijkheden te bespreken.  

  Contact mij via Whats App

Gaat je dit nog iets te snel en wil je mij eerst beter leren kennen? Volg mij dan op Instagram of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

Lees ook mijn blog 5 tips voor een bijzondere en persoonlijke verlovingsring.

P.S. Sinds 2018 maak ik al mijn sieraden van duurzame materialen: gerecycled goud en Fair Trade edelstenen of man made edelstenen. Lees er hier en hier meer over. 


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd