Nederlands

'The making of' de Flow collectie


Moderne ring met parelsHoe de Flow collectie startte met de afstudeerring voor mijn zus Karin.

Iets meer dan een jaar geleden studeerde mijn zusje Karin af als arts. Oh oh, dat betekende dat er weer een parel ring moest komen! 

Een wit vel papier lag voor me, het kon nog alle kanten op. Niets hield me tegen om over de ‘ultieme’ ring te dromen. Dat is gaaf en eng tegelijk: er zijn geen grenzen en dat betekent ook geen houvast. Waar te beginnen? Tijd dus om kaders te schetsen!

Ik begon met definiëren wat het sieraad moet ‘zijn’. Vaak komt dat overeen met de persoonlijkheid van degene voor wie ik ontwerp. Voor deze ring was dat:

 • elegant
 • edgy
 • ‘fijn’ aka niet te groot
 • en speels

Dit zijn de ‘persoonlijke eisen’.

Stiekem begon ik te dromen over andere gave mogelijkheden. Zou het niet vet zijn als…

 • er ‘beweging’ in het sieraad zit?
 • en als je de parel in z’n geheel kan zien?

Jazeker! Dit zijn mijn ‘droomwensen’. Ze lijken een beetje onmogelijk en niet heel haalbaar dus ik vergat ze en ging aan het werk.

Vele schetsen en proefmodellen later was het me gelukt om een ring te maken die voldeed aan al mijn ‘persoonlijke eisen’. Deze ring was elegant en speels. Het design was modern en origineel. De parels bewegen vrij binnen de ring, je ziet ze van alle kanten. En toen kwam het besef: wow ik had mijn ‘droomwensen’ gerealiseerd. Ik had mijn eigen verwachtingen overtroffen! 

Karin met haar parel ringTijdens het afstudeerfeest gaf ik Karin de ring. Ze was er superblij mee. Het design was een schot in de roos!

Toen begon ik een beetje verder te dromen…

 • zou het niet gaaf zijn om dit ook met edelstenen te doen?
 • en om hier een hele collectie van te maken?!

Dat is dus wat ik deed :) De Flow collectie is een feit. De collectie bestaat uit ringen, hangers en oorbellen. Je kan je eigen edelstenen en metaal uitkiezen en zo je eigen unieke Flow sieraad samenstellen!


1 reactie


 • Ingrid

  A great design, moving pearls and gemstones! The pendants with colorful gemstones are wonderful!


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd