English

5 tips voor een bijzondere en persoonlijke verlovingsring


Nog te vaak zie ik dat het intieme moment van een verloving bezegeld wordt met een onpersoonlijke ring uit de etalage van een grote keten. De standaard verlovingsring omdat het nou eenmaal zo hoort. Jammer! Want zo’n intiem moment vraagt om een bijzondere en persoonlijke verlovingsring. Een verlovingsring die écht bij haar past, uniek en speciaal voor haar gemaakt. Laat dat nou net mijn specialiteit zijn. Als goudsmid is het mijn missie om jou blij te maken met een echt unieke ring. In deze blog deel ik graag mijn 5 tips voor een persoonlijke verlovingsring.

TIP 1 Kies een edelsteen uit die past bij haar persoonlijkheid.

Saffier in verschillende kleurenEen diamant is een mooie verlovingssteen maar zeker niet de enige optie, er zijn veel mooie edelstenen die perfect bij een verlovingsring passen. Zo is saffier een mooie duurzame steen voor een verlovingsring. De symbolische waarde van saffier past mooi bij een verloving: trouw en kracht. En naast de bekende koninklijke kleur blauw is de saffier verkrijgbaar in verschillende andere kleuren zoals oranje, lichtblauw of paars. Dus is er altijd een kleur die bij haar past. Uiteraard zijn er nog andere edelstenen mogelijk. Ben je nieuwsgierig naar andere edelstenen voor een verlovingsring lees dan ook deze blog

TIP 2 Kies een ring uit die past bij haar persoonlijkheid en stijl.

Verlovingsring bijzonder saffier andersKijk goed naar welke sieraden ze al draagt: is ze van het hele fijne werk of mag een ring wat meer opvallen? Er zijn zoveel meer mogelijkheden voor een verlovingsring dan de standaard solitair ring. Ga op zoek naar een ontwerper wiens stijl je aanspreekt en laat iets bijzonders speciaal voor haar ontwerpen. 


TIP 3 Kies een ring uit met een bijzonder ontwerp of gedachte.

Zo geef je je verlovingsring nog meer symbolische waarde mee. Een mooi voorbeeld is deze architectonische ring, deze ring heeft de naam ‘Rob’ op een eigenwijze manier in zich verwerkt. Of hoe mooi zou het zijn als je jouw gevoel kan vertalen naar een ring.

Verlovingsring met bijzonder designDeze ring heeft de naam ‘Hug ring’ en dat is niet voor niets. Deze ring staat voor ‘het gevoel van een knuffel’. Klinkt vast nog een beetje vaag dus lees hier, als je nieuwsgierig bent, het volledige verhaal achter deze ring.


TIP 4 Gebruik een oud familie sieraad waar een bijzonder verhaal aan vast zit.

Schets van custom made verlovingsringDit zorgt gegarandeerd voor een persoonlijke verlovingsring. Mocht die oude ring nou niet helemaal haar stijl zijn gebruik dan de oude ring om een nieuwe ring van te maken. Zo krijg je een nieuwe ring in haar stijl mét familiegeschiedenis.  


TIP 5 Graveer de ring met een persoonlijke tekst of symbool.

Gravure tekstBedenk goed wat je wilt zeggen met de ring. Elke keer als ze naar haar ring kijkt zal ze aan jou denken. Wat is het wat je haar wilt zeggen en wat wil je dat de ring communiceert? Geef de ring letterlijk zeggingskracht door een persoonlijke boodschap in de ring te graveren. In deze blog vind je 15 originele ideeën voor inscripties. 

Het is mijn passie om custom made verlovingsringen te maken. Graag help ik je de perfecte ring te vinden. Een ring met een verhaal, bijzonder en persoonlijk. Stel al je vragen via Whats App en maak de eerste (vrijblijvende) afspraak om alle mogelijkheden te bespreken.  

  Contact mij via Whats App

Gaat je dit nog iets te snel en wil je mij eerst beter leren kennen? Volg mij dan op Instagram of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published