Nederlands

Bepaal je ringmaat


Measure ring size

Het opmeten van je ringmaat:

  • De beste manier om je ringmaat te bepalen is om je vinger bij een lokale juwelier op te meten. Pas verschillende ringen en bepaal op deze manier je ringmaat. 
  • Let erop dat tijdens het passen je handen niet extreem koud of warm zijn, dit beïnvloedt namelijk de dikte van je vingers. 
  • Als het niet mogelijk is om je vinger op te meten bij een lokale juwelier, bekijk dan je eigen ringen goed. Kies een ring die de goede maat heeft en meet de binnendiameter op met een schuifmaat. Meet de binnendiameter in mm met 1 decimaal, bijvoorbeeld 17,3 mm. Mocht je geen schuifmaat in huis hebben, maak dan gebruik van deze printbare pdf tool. Wees wel gewaarschuwd: dit is minder betrouwbaar en nauwkeurig dan een schuifmaat! 
  • De breedte van de ring beïnvloed de maat van de ring. Hoe breder de ring hoe groter de maat van de ring moet zijn om comfortabel over je knokkel te schuiven. Meet of pas dus een vergelijkbare breedte ring om je ringmaat te bepalen. 
  • Het is niet aan te raden om je vinger op te meten met een strip papier of stuk touw. Dit is te flexibel om te bepalen of een ring van die afmeting comfortabel zit. 
Custom made ringen maak ik exact op jouw ringmaat.
 
De ringen in mijn collectie komen in standaard maten: 16.5,17.0, 17.5, 18.0 en 18,5 mm. Dit getal staat voor de binnendiameter van de ring in mm. Ringmaten worden in verschillende eenheden weergegeven in verschillende landen, naast de diameter wordt de omtrek ook vaak gebruikt om de ringmaat weer te geven. Hier vind je een goede ring maat conversie tabel. Mocht jouw ringmaat niet weergegeven worden bij de ring van je keuze dan is er altijd de mogelijkheid dat ik de ring voor je op maat maak. Neem contact met mij op om de ring van je keuze aan te passen naar jouw ringmaat.
 

Mocht je willen overleggen over je ringmaat: neem contact met me op. Ik help je graag verder.