English

Trouwringen laten maken: 6 tips voor bijzondere ringen


Wist je dat je bijzondere en persoonlijke trouwringen kan laten maken bij een goudsmid? Als je mij al een tijdje kent is dat voor jou geen verrassing. Toch weten veel mensen niet hoe dat nou in z’n werk gaat en waar ze allemaal aan moeten denken. Ik leg het je graag uit.

Werkbank goudsmid trouwringen ontwerpen

Trouwringen op maat laten maken betekent dat jullie trouwringen van nul, aka ‘from scratch’, voor jullie worden gemaakt. Dat betekent dat je al je wensen op tafel mag gooien zodat ik de perfecte ringen voor jullie ontwerp en jullie naar huis gaan met de ringen van jullie dromen. 

Waar moet je allemaal aan denken? Een goede voorbereiding is het halve werk. In deze blog geef ik je 6 tips om goed voorbereid bij een goudsmid aan te kloppen om jullie droom trouwringen te ontwerpen.  

  1. Weet wat je mooi vindt en wat niet. Heel simpel: waar word je enthousiast van en wat spreekt je minder aan? Ga op zoek naar voorbeelden en zoek een goudsmid wiens stijl daarop aansluit.
  2. Bedenk hoe je je ringen persoonlijk kan maken. Is er een bijzonder verhaal wat in de ringen verwerkt kan worden of hebben jullie een bijzonder symbool? Een andere manier om jullie ringen echt persoonlijk te maken is door een speciale gravure. 
  3. Bereid je voor op enkele vragen, vragen over jullie voorkeuren kwa materialen en edelstenen en vormgeving. Wees niet bang als je nog niet alle antwoorden hebt. Je hoeft zeker nog niet alles al precies te weten. Een goede goudsmid informeert jullie over alle mogelijkheden en zorgt ervoor dat jullie geen keuzestress ervaren.
  4. Bereid je voor op het ontwerpproces. Als goudsmid ga ik samen met jullie aan de slag voor het ontwerp van jullie ringen. Er zijn twee tot drie afspraken nodig om custom trouwringen te ontwerpen. Een klik met een goudsmid is daarom belangrijk; zoek iemand bij wie je je op je gemak voelt en bij wie je alles durft te vragen over de ringen. Zo krijgen jullie echt gevoel bij jullie trouwringen en wordt het een leuke ervaring. Benieuwd naar de ervaring van mijn klanten? Lees hun reviews hier.
  5. Laat je niet beperken door de traditionele standaard. Er is zoveel meer mogelijk met trouwringen. Bedenk je goed dat dit een ring is die je de rest van je leven draagt. Waarom dan niet meteen zorgen dat het echt een draagbaar stukje design wordt?
  6. Wees er op tijd bij. Trouwringen laten maken kost tijd. Het is een ambachtelijk proces en elke ring wordt speciaal voor de klant gemaakt. Er is tijd nodig om tot een ontwerp te komen en er is tijd nodig om de ringen te maken. Reken dus minimaal op 10 weken vanaf de eerste afspraak voordat jullie trouwringen klaar zijn.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zijn jullie klaar om jullie wensen op tafel te gooien en trouwringen te laten maken die perfect bij jullie passen? Het is mijn passie om custom made trouwringen te maken. Stel al je vragen via Whats App en maak de eerste (vrijblijvende) afspraak om alle mogelijkheden te bespreken.  

  Contact mij via Whats App

Gaat je dit nog iets te snel en wil je mij eerst beter leren kennen? Volg mij dan op Instagram of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

Lees ook mijn blog 'Welk type trouwring past bij jou?'


Leave a comment


Please note, comments must be approved before they are published